Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (11) na Děčínsku zapálil dům a zabarikádoval rodinu: Jeho první slova zaskočila i policisty

Autor: VaB - 
29. ledna 2020
20:03

Šlo o vteřiny! Teprve jedenáctiletý „žhář“ založil na Děčínsku požár v domě a zabarikádoval únikové cesty. Jeho rodina se naštěstí zachránila. Jaké jsou další osudy problémového mladíka?

Minulý týden došlo v jedné obci na Děčínsku půl hodiny před půlnocí k požáru v domě. Na místo okamžitě vyjely dvě jednotky dobrovolných hasičů. Požár byl ale před jejich příjezdem téměř uhašen. Podle Deníku měl ale za požárem stát teprve jedenáctiletý chlapec! 

V domě měl podle serveru Expres zapálit záclony a deky, na fotografii je pak vidět i ohořelá pohovka. Vše mohlo dopadnout tragicky. Chlapec se prý navíc pokusil rodině zabarikádovat únikové cesty. Naštěstí se mu to nepovedlo, dveře se totiž otevírají na opačnou stranu, což si neuvědomil.

I přesto, že požár nebyl nijak velký, do nemocnice musela záchranná služba převézt celkem tři osoby. „Do rumburské nemocnice jsme kvůli nadýchání kouřem převezli k dalšímu ošetření ženu a dvě děti,“ sdělil k případu mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Přál by si prý, aby to hořelo líp 

Když už v domě hořelo, chlapec se vydal na nádraží a odtud se chtěl dostat podle Expresu za svou babičkou. Plán mu ale zhatila policie, která ho při cestě dopadla.  Chlapce pak vyslechla sociální pracovnice a ta se nestačila divit. 

Hoch si měl podle Expresu postěžovat na to, že záclony, které zapálil, téměř nehořely. Naopak ho prý potěšilo, že deky zahořely podle jeho představ. „Vyjádřil velké potěšení z toho, že ten den hořelo i na pražském Barrandově. Stejně tak vyjádřil lítost, že si doma zapomněl zápalky,“ řekl Expresu zdroj z řad vyšetřovatelů.  

Vrátit se domů? Ani omylem!

Chlapec byl podle portálu převezen do Dětské psychiatrické nemocnice nedaleko Slaného. Tady bude údajně hospitalizován po dobu dvou měsíců. Domů se mu ale údajně ani trochu nechce.

Případem se zabývá policie.  „V dané věci provádíme šetření, včetně úkonů vedoucích k objasnění celé události. S ohledem na okolnosti a počátek prověřování nebudeme poskytovat žádné informace,“ sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová. 

pajato73 ( 30. ledna 2020 08:28 )

typicky zhar psychopat... to ma v krvi, to se nezpravi...

majojo ( 30. ledna 2020 06:50 )

Domů prý se mu nechce. A ptal se ěkdo u nich doma, jestli ho chtějí zpátky oni?
A mkromě toho, jedenáctiletý kluk ještě zdaleka není mladík, bulváři.

europa ( 30. ledna 2020 06:46 )

Měli by mu udělat lobotomii. Lepší by bylo ho utratit, ale to se bohužel nesmí. Ten kluk je veřejné nebezpečí, co bude dělat až bude dospělý, když už v 11 letech se chová a uvažuje takhle?

pupak_1 ( 29. ledna 2020 22:54 )

Jestli rodiče nebyli sourozenci ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání