Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Výškovou budovu zachvátily plameny: Lidé vylézali z oken a zoufale čekali na záchranu

Aktualizováno -
29. ledna 2020
22:57
Autor: shp - 
29. ledna 2020
19:04

V Los Angeles  bylo pořádně dusno. Ve městě vzplála obrovská 25poschoďová budova. Lidé ve strachu prchali na střechu, jiní se báli, že jedinou únikovou cestou bude skok z 6. patra. Nakonec byli evakuováni pomocí žebříků. Při požáru ve výškové budově, která neměla nainstalovány protipožární sprinklery, se zranilo 8 lidí z toho 2 jsou v kritickém stavu.

Oheň propukl podle Daily Mailu v budově Wilshire & Barrinton krátce po půl deváté ráno místního času. Požár vznikl v šestém podlaží odtud se ale rychle rozšířil do podlaží sedmého.

Několik lidí bylo evakuováno helikoptérou, která je zachránila ze střechy. Kolik lidí vylezlo z oken, aby uniklo infernu, je nejasné. Na Twitteru se objevilo video s nešťastníkem, který si tak pokusil zachránit život. Naštěstí mohl být evakuován. 

Minimálně jedna osoba musela být po zranění oživována. Ve stejné budově již přitom propukl požár v roce 2013. Zraněno při něm bylo osm lidí.

Jak uvedla televize Fox 11, na místě zasahovalo více než 300 hasičů a nakonec se jim podařilo všechny obyvatele zachránit. Lehké zranění utrpělo i tříleté dítě. Příčinu požáru vyšetřují úřady, které mají podle Fox 11 podezření, že mohl vzniknout cizím zaviněním.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání