Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Judita obviněná z vraždy Tomáše (†16): Zachrání ji Petra Kvitová?

Autor: shp - 
19. ledna 2020
05:00

Případ vraždy školáka Tomáše (†16) otřásl loni žilinským sídlištěm. Z jeho smrti je obžalovaná jeho nejlepší kamarádka Judita (17). Obhájce dívky chce nyní u soudu vytasit novou strategii. Tvrdit bude, že zranění obžalované jsou čistě obranného charakteru, jako tomu bylo v případě české tenistky Petry Kvitové (33), která byla napadena nožem.

Judita ve své výpovědi jasně popřela, že by se na vraždě Tomáše jakkoliv podílela. Zabíjet měl falešný odpočtář elektřiny. Policie však uvedla, že nebyl v bytě nikdo další. Nový Čas zjistil, jaké trumfy chce u soudu vytáhnout obhajoba, která chce školačku zachránit od vysokého trestu. Chce prý použít i případ české tenistky Petry Kvitové.

Judita prý Tomáše bránila

Judita totiž detailně popsala, jak došlo k vraždě. Soud se snažila přesvědčit o tom, jak bránila svého kamaráda před mužem, který ho měl zabít. „Holýma rukama se snažila bránit Tomáše, na kterého směroval útok. Pokusila se útočníkovi vytrhnout z rukou nůž, který vytáhl z brašny na rameni,“ prozradil zdroj z okolí Judity, který dodal, že ve snaze nebyla úspěšná a následně omdlela.

Lékařská zpráva o zraněních Judity mluví jen v souvislosti s poraněními rukou. „Pacientka má přeřezané flexory (šlachy) druhého až čtvrtého prstu (ukazováček až malíček) pravé ruky a poraněna kloubová pouzdra až na kost,“ stojí v ní. Zpráva detailněji popisuje i zranění druhé ruky. Soudní znalec, který tyto řezné rány zkoumal, dospěl k jednoznačnému závěru.

Obhajoba má vlastní posudky

Obviněná si uvedené zranění způsobila sama. Vznik zranění neměl vliv na její následné jednání, na její racionální smýšlení, uvažování a hodnocení situace,“ píše se v posudku. Obhajoba by měla podle informací webu vytáhnout posudky znalců. V nich se přesně naopak tvrdí, že její zranění měla výhradně obranný charakter.

Takovýto typ poranění si člověk nezpůsobí sám, jde o obranná poranění,“ reprodukoval zjištění znalců obhajoby zdroj. Na očištění jména obžalované školačky má použít i příběh Kvitové, která byla ve svém bytě napadena Radimem Žondrou. Ten na sportovkyni zaútočil s nožem. Za čin byl odsouzen k 8 letům vězení.

Obranná zranění, nebo sebepoškození?

Když si prohlédnete fotografie, ta zranění jsou totožná. U české tenistky to však bylo označené jako obranné zranění a u Judity jako sebepoškození,“ pokračuje zdroj. To však není jediná podobnost obou případu. I v případě slavné sportovkyně šlo o falešného revizního technika, který přišel loupit. Judita mluví o odpočtáři.

Muže zákona údajně zpětně šokovala analýza telefonního hovoru, kterým se Judita domáhala pomoci. Podle nich působila relativně klidně a racionálně. Pokud se prokáže, že vraždila, mohlo by být její chování považováno za cynické chladné. Jenže i Kvitová působila relativně klidně, když volala o pomoc na linku 112.

Odbornice: Oběť nemusí panikařit

Přepadl mě právě doma jeden pán,“ prohlásila. „Typická laická představa je, že oběť by měla dávat najevo silné emoce. To je však jen jeden vzorec. Druhým je kontrolovaná reakce, která rozhodně neznamená, že by zažila menší hrůzu,“ vysvětlila policejní psycholožka Lidmila Čirtková Blesku. Soud s Juditou nadále probíhá. Tomášovi rodiče v její nevinu nevěří.

Adam. ( 27. ledna 2020 15:45 )

Odkdy má Kvitova 33 roků !!!! Vy zaostalci z blesků !!

starymlok ( 19. ledna 2020 18:56 )

Feťáků mi není líto

irstr ( 19. ledna 2020 17:24 )

Judita by se měla sejít a poradit nejprve s Petrou, ona je náš expert

marianskelazne ( 19. ledna 2020 08:57 )

to jsou tedy matouci nadpisy!!! snad ale vrazedkyni odsoudi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání