Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výbuch v Prešově jí zaživa zpopelnil maminku! Pak přišlo něco nečekaného! Ingrid stále nemůže uvěřit

Aktualizováno -
29. prosince 2019
08:14
Autor: chal - 
29. prosince 2019
05:30

Letošní Vánoce byly pro mnoho obyvatel východoslovenského Prešova ty nejhorší v životě. Tragický výbuch plynu v panelovém domě, při kterém zemřelo osm lidí, zastavil chod města. Nešťastná událost se dotkla úplně každého. Nejvíc samozřejmě rodin, které přišly o své milované. Tak jako 49letá Ingrid, jejíž maminka byla v době exploze v nejhůře zasaženém 12. patře.

Vánoce byly za rohem, když došlo k ničivému výbuchu bytovky v Prešově. Při neštěstí zemřelo osm lidí ze sedmi rodin, a tak když svátky přišly, pozůstalí vzpomínali na své ztracené blízké. Byly to ty nejsmutnější Vánoce v jejich životech. O naději ale díky solidárním přátelům a sousedům nepřišli. Obrovská vlna solidarity jim dokázala, že sami rozhodně nezůstali. Pomoc přicházela dokonce i od úplně cizích lidí.

Ingrid s manželem bydleli ve dvanáctém patře naproti mamince. Seniorka byla v době neštěstí bohužel vevnitř, neměla šanci přežít. Ingrid se s ní ani nemohla důstojně rozloučit, protože se nenašly její ostatky, podle odborníků zřejmě došlo k efektu kremace a tělo doslova zmizelo. Oficiálně je tak nadále nezvěstná.

Letošní Vánoce byly pro Ingrid s manželem obzvlášť těžké. Náročné období ale díky dobročinnosti řady lidí překonali. Rodina totiž dostala nespočet darů a jídla. „Díky lidem s velkým srdcem jsme měli tento rok Vánoce se stromečkem a dárečky,“ popsala dojatá Ingrid.

„Přestože byly plné bolesti, byly v kruhu nejbližších a to je pro mě nejvíc. Všem nám velmi chybí mamka, která byla každoročně neodmyslitelnou součástí štědrovečerní večeře,“ řekla deníku Plus JEDEN DEŇ.

Ingrid s manželem z vteřiny na vteřinu přišli o vše. Ale jak se říká, v nouzi poznáš přítele. A manželé poznali plno nových přátel. Okamžitě totiž dostali nabídku zápůjčky bytu v rodinném domku, od města pak obdrželi nájemní byt.

„Proto jsme mohli letošní svátky trávit spolu jako rodina. Všem, kteří se nám snažili svátky zpříjemnit, ať už napečenými koláčky, dárečky, či jen svou přítomností, ze srdce děkujeme,“ dodala dojatá Ingrid.

ufounka ( 30. prosince 2019 11:56 )

Tak jsem si početla v komentech. Nestačím zírat, co někdo dokáže napsat, jací mezi námi chodí ubožáci.

5nastolevceskych ( 29. prosince 2019 23:23 )

Že se nic nenašlo? Popela tam snad mají dost. Tak mohou jednu lopatu toho svinstva nahrnout do piksly od barev a u ní skuhrat.

Pohybovenadany ( 29. prosince 2019 21:53 )

Od AGROFERT dostali všichni nové byty ? A to na něj lidi nadávají . Vždyť je dobrák .

antitupec ( 29. prosince 2019 21:18 )

Pro všechny méněinteligentní tvory - tak to nečtí ! Pi… jsi hlavně ty.

antitupec ( 29. prosince 2019 21:12 )

Pro tvora pod nickem ,,hardcorefuture" - jste ostudou naší republiky a stydím se za vás. Pokud máte nějaký problém, zajděte za lékařem a neřešte své komplexy tady. V Tatrách mají dost práce se zachraňováním stejně inteligentních českých turistů jako jste vy. Na je... baranů je odborník váš otec - vy jste následkem takového styku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání