Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda Kuciaka u soudu: Šokující záběry! Objednavatelka se smála a šklebila, rodiče se zhroutili

Aktualizováno -
19. prosince 2019
15:15
Autor: ČTK, shp - 
19. prosince 2019
10:03

Den D nastal. V slovenském Pezinoku rozhodoval soud v kauze vraždy Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) o tom, zda obžaluje čtyři obviněné z jejich vraždy. Matka Zlatnica Kušnírová se poprvé podívala do očí lidem, kteří jí měli vzít milovanou holčičku a muže jejího života. Děsivý byl pohled na Alenu Zs., údajnou objednavatelku vraždy. V soudní síni byla k nepoznání, když ji přiváděli, v soudní síni se šklebila, smála a vyplazovala jazyk.

Soud na Slovensku ve čtvrtek rozhodl o tom, že přijme obžalobu na čtyři obviněné v případu loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. „Doufám, že když to bude pozorovat celý svět, že se to bude ubírat dobrým směrem,“ řekla Zlatica Kušnírová Denníku N.

Obhajoba to bude hrát na porušení práv

Advokát jednoho z obviněných Marek Para novinářům před zahájením líčení řekl, že obhajoba bude namítat porušení jejích práv. Para bez bližších podrobností řekl, že vyšetřovací spis v případu nepovažuje za úplný a že došlo k porušení práv obhajoby. Jeho tvrzení odmítl právní zástupce Kuciakovy rodiny Daniel Lipšic.

Para je právním zástupcem podnikatele Mariana Kočnera, který je obviněn z toho, že si objednal vraždu Kuciaka, při které byla zastřelena i jeho snoubenka Martina Kušnírová. Naopak právník rodiny Kuciakových Daniel Lipšic navrhl prozkoumat psychický stav Kočnera.

Kuciak psal často o Kočnerových aktivitách

Kuciak ve svých článcích psal také o Kočnerových kontroverzních podnikatelských aktivitách. Obžalobu posuzuje Specializovaný trestní soud se sídlem ve městě Pezinok nedaleko Bratislavy, který se na Slovensku zabývá nejzávažnějšími kriminálními případy.

Objednávku Kuciakovy vraždy podle dostupných informací jedna z obžalovaných a Kočnerova známá Alena Z. předala Zoltánu A., který najal bývalého vyšetřovatele Tomáše S. a bývalého vojáka Miroslava M. Obžalobu prokurátor podal kromě Kočnera a Aleny Z. také na Tomáše a Miroslava; kromě zmíněné dvojnásobné vraždy se obžaloba týká i vraždy podnikatele Petera Molnára z roku 2016.

Vtipný okamžik u smutného soudu

Soudní stání přineslo i jednu vtipnou situaci. Předsednice senátu se podle webu Pluska.sk ujišťovala, že je Kočner Kočnerem. Během identifikace účastníků totiž soudkyně zjistila, že Kočner nemá na občanském průkazu titul. „Na občanském průkaze titul nemám, jen na řidičáku,“ vysvětloval Kočner.

Všechny v soudní síni překvapil vzhled Aleny Zs., která vždy platila za upravenou atraktivní ženu. Do síně však přišla s nepřítomným pohledem v očích a zplihlými, mastnými vlasy. Nejděsivější pohled byl však na rodiče zavražděného odvážného novináře. Jozef i Jana Kuciaková se neubránili slzám. Stejně jako Zlatica Kušnírová, která se zhroutila. Všem se pak ulevilo, že soud obžalobu přijal.

Viera Vaov ( 24. prosince 2019 14:08 )

Nemyslete si zas na jiné ze dostane doživotí. Ani jeden z nich nedostane vic jak 15-20 let .a to možno ani to ne Dobrý obhájce je vysoka. KOČNEROM UDĚLAJI NEPŘÍČETNOSTI DUŠEVNE nemocného a je hotovo.

gaucoga ( 20. prosince 2019 09:01 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

alter012 ( 20. prosince 2019 03:05 )

Ak to nevieš , tak každý novinár túži mať svoje WatterGate .

alter012 ( 20. prosince 2019 03:02 )

Na ŽuŽu sa už teraz podpísala vyeštrovacia väzba nezmazateľným spôsobom ! Ešte sa dočkáme , ako sa bude obhajovať mravčaním a štekaním a volať svojho Maznáka aby ju prišiel pomojkať !

alter012 ( 20. prosince 2019 03:00 )

Para je obhájca obvinených a musí použiť akýkoľvek spôsob obhajoby !
Uvedomte si ,že môžu dostať 10 rokov , ale aj doživotie . Čo je rozdiel. Konečne je za to platený!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání