Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Obětí střelce Vitáska je i laborantka Dana T. (†64): Když umře maminka, sluníčko zajde...

Autor: Tomáš Koníček, Michal Charbulák - 
14. prosince 2019
05:02

Celý život pracovala Dana T. (†64) v ostravské fakultní nemocnici. V úterý ráno tam našla smrt, když ji bez lítosti zastřelil Ctirad Vitásek (†42). Její rodina teď zveřejnila oznámení o posledním rozloučení.

Dana je jednou ze sedmi obětí šíleného střelce. Rodina se s bývalou krevní laborantkou rozloučí příští týden v pátek. „Když umře maminka, sluníčko zajde, v srdci nám zůstane smutek a chlad, po širém světě, ach, sotva se najde, kdo by jak maminka, měl nás tak rád…“ napsala rodina veršíky na parte.

Zapálil svíčku

Oznámení o smrti milované maminky přišel do nemocnice vyvěsit její syn. „Ano, je to moje maminka,“ řekl Blesku muž, který k hořícím svíčkám před ostravskou nemocnicí přidal další a k ní umístil i fotku usměvavé ženy.

Mlčky pak odešel do budovy polikliniky, kde nechal dát parte do vývěsky. Dcera Dany T. na Facebooku zveřejnila fotku s andílky a zapálenými svíčkami. „Mamka má dneska svátek,“ napsala do komentářů. V dalších jí přátelé kondolují.

Střelil ji do hlavy

Dana T. pracovala v Krevním centru, které přímo sousedí s budovou ostravské polikliniky. I když byla už v důchodu, kolegyně si ji moc dobře pamatují. „Byla to důsledná a vždy pečlivá laborantka,“ řekla jedna z nich.

Vrah Daně nedal žádnou šanci. Střelil ji do hlavy. Zemřela na místě, stejně jako ještě jedna žena a dva muži. O život dalších tří lidí lékaři bojovali marně. Vitásek zranil ještě dva muže. Jeden byl propuštěn z nemocnice ve čtvrtek, druhý včera.

Kdo byly další oběti?

Kromě Dany T. a Oskara J. zabil Vitásek dva pracovníky vězeňské služby Petra L. (†49), který vlastním tělem chránil dceru (13), a Petra Š. (†39), otce devítiletého kluka. Na místě zemřeli bývalý dozorce a mladá žena, která v čekárně seděla na vozíku.

Poslední obětí byla další žena, která boj o život prohrála o dva dny později v nemocnici. Pro podporu pozůstalých zřídila nemocnice transparentní účet 73030761/0710.

juuuhele ( 14. prosince 2019 18:17 )

Debile, jasně, že už neexistuje, když se zastřelil. Bohužel existoval a když nevíš tak drž tlamu, magore.

juuuhele ( 14. prosince 2019 18:14 )

No tak ty pi.če stará napiš kdo to teda byl. V úterý měl ještě účet na FB a byl to on. Tak to byl taky falešnej účet nebo co? Ponižuješ, děláš ze sebe chytrou a ho.v.no víš. Takový sle.pice jako jsi ty mám strašně rád.

Hestia1 ( 14. prosince 2019 16:26 )

Jak asi mohli zasáhnout pracovníci vězeňský služby, když magor střílel z bezprostřední blízkosti a oni neměli u sebe zbraň ani se kam schovat, vše se to odehrálo nejspíš velmi rychle v pár vteřinách

verka1 ( 14. prosince 2019 14:38 )

Byl nemocný, prý nedostal kvalitní zdravotní péči. Najít kvalitního lékař, který opravdu léčí je nadlidský úkol. Popravit nevinné lidi nemusel.

HledacPravdy ( 14. prosince 2019 13:21 )

Já spíš myslim jestli nás tyhle bláznivé teorie spiknutí netlačí do toho, abychom radši věřili těm oficiálním teoriím a přehlédli v nich určité věci, které se mají přehlédnout..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání