Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ingrid z Prešova přišla při výbuchu o matku (†70) a veškerý majetek: Hypotéku splácí dál!

Autor: rc - 
12. prosince 2019
20:51

Ingrid (49) při výbuchu a požáru prešovského paneláku na Sídlišti III přišla o střechu nad hlavou a všechny svoje věci. V plamenech navíc zemřela i její máma. Po tragédii, která připravila o život osm lidí, přišla pozůstalým další zdrcující zpráva z banky!

Před týdnem se prešovským Sídlištěm III ozvala ohlušující rána. V jedné z tamních bytovek vybuchl plyn a panelák zachvátily plameny. Při tragédii, která se udála jen dva týdny před Vánoci, zemřelo osm lidí. Dalších osmačtyřicet rodin zůstalo před nejkrásnějšími svátky v roce bez střechy nad hlavou a řada lidí přišla také o všechny osobní věci.

Mezi nimi byla i Ingrid, která při požáru přišla o dva byty a navíc se musí vyrovnávat s obrovskou ztrátou. V plamenech zemřela její maminka Emílie (†70), jejíž tělo se ani nenašlo. „Aspoň kdybych měla popel, abych mohla její ostatky uložit na důstojný odpočinek a připravit jí poslední rozloučení,“ truchlila Ingrid pro slovenský deník Plus Jeden Deň.

Navíc přišla i o peníze, které si její maminka u ní uložila na pohřeb. „Měla na zápěstí tenké ocelové náramky, prsten a obroučky. Možná podle toho by se dalo zjistit, kde je její popel,“ dodala Ingrid s tím, že doufá, že bude mít příležitost dát mámě poslední sbohem.

Ingrid spolu se svým manželem Petrem (55), s nímž má syna Petra (28), bydlí u mladého páru, který jim po tragédii nabídl střechu nad hlavou. „Dokonce nám nechali i potraviny, obstarali ledničku a ještě i balíček od Mikuláše na okně. To je taková pomoc, že si to neumíte představit,“ uvedla Ingrid s tím, že si pomoci v těžkých chvílích velice váží.

Rodina ovšem obdržela také zdrcující zprávy od své banky. I když o byt přišli, musí nadále splácet hypotéku! „Přestože byt už nemáme, musíme platit hypotéku. Ještě nám zůstala pěticiferná suma, splátky na víc než tři roky,“ zoufá si zdrcená žena.

Video  Zničený prešovský panelák v neděli  - Policie SR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání