Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Marek myslel, že syn Martínek (4) není jeho: Zbil ho prý tak, že bojuje o život!

Autor: shp - 
6. prosince 2019
10:40

Otec? Spíš tyran! Marek (30) ze slovenského Hronce údajně brutálně napadl svého syna Martínka (4), zkopal ho a skákal po něm. Chlapec utrpěl vážná poranění včetně krvácení do mozku a v umělém spánku nyní bojuje o život. I když má Marek další tři děti, vždy prý týral jen Martínka. Nyní vyplulo na povrch proč.

Více lidí potvrdilo, že Martínek byl šťastný, když žil u své babičky Jany v Černém Balogu. Za rodiči nechtěl. Když se k nim měl vrátit, plakal a naříkal. „Martínek chtěl zůstat u babičky, domů se vrátit nechtěl. Když byl u babičky v Černém Balogu a volala mu máma, tak ani nechtěl jít k telefonu, a už vůbec ne se tam vrátit,“ napsala slovenskému webu Pluska.sk čtenářka Aja.

Plakal, že nechce k rodičům

Další čtenář Erik dosvědčil, že Martínek vždy plakal, když se měl vrátit k rodičům. Známá Michaela takto Marka neznala. „Marek byl můj kamarád, vysloveně agresivního jsem ho nikdy nezažila. Nečekala bych z jeho strany, že by byl takového otřesného činu schopný,“ poznamenala. Aja pak vznesla do tragického případu trochu světla a objasnila, proč byl Martínek terčem tyranie.

Takto se choval jen k nejmladšímu, první tři děti netýral. To proto, že si myslel, že není jeho,“ vysvětlila. Babička Jana řekla, že netušila, že za chlapcovými modřinami stojí týrání. „Když měl nějaké modřiny, vždy se vymluvili na to, že jen někde spadl,“ tvrdí. Chlapec u ní bydlel půl roku poté, co na Marka padlo poprvé podezření, že svého syna bije. Martínek byl v tu dobu šťastný.

U babičky byl šťastný

Maťko byl u mě šťastný, nechtěl odejít, a když jsme ho vezli zpět, v autě strašně vyváděl,“ prohlásila Jana s tím, že nemá slov k tomu, že její dcera týrání syna dovolila. Dítě vrátila do péče rodičů na základně rozhodnutí Okresního soudu Brezno. „Proti tomuto rozhodnutí nikdo nepodal odvolání, a proto se stalo v červenci právoplatné,“ vysvětlila mluvčí Krajského soudu v Banské Bystrici Nina Uhrovičová.

Prokurátor sám navrhl vrátit nezletilého do péče rodičů,“ upřesnila mluvčí. Případem se nyní zabývá i Generální prokuratura. Marek skončil za mřížemi vazební věznice, Martínkova máma Monika se skrývá s jeho třemi sourozenci ve Valaské. Jak uvedla TV Markíza, kontroly sociálky v minulosti nic nezjistily, protože rodiče měli týraného chlapce vždy schovat.

Martínka před sociálkou schovávali

Jelikož šlo o neohlášené návštěvy, na mučení dítěte se nepřišlo. Marek měl přitom chlapce nejenom bít pěstmi, ale často s ním i házet o zdi. Stav Martínka je přitom stále vážný a nelepší se. Panují také obavy, že pokud se hoch vůbec někdy probere, bude mít už navždy poškozený mozek. Tohle si chudák nezasloužil...

Libor Maštálka ( 18. května 2023 21:23 )

Pardon za překlepy furt jsou tam nějaké reklamy a skáčou mi tam ale víte jak to myslím né to co jsem napsal? :-😉

Libor Maštálka ( 18. května 2023 21:16 )

To jsou ty naše zákony a ůřady na co by dbát měly tak nato nedají a naopak a když jde sociální na návštěvu tak by to nemělo být ohlášené ale nárazové za asistence policie a prohledat dům a stoupnout všem ty děti žijí a nebo zeptat se děti pokud jsou rodiče rozvedený tak aby si samo řeklo ke komu jít pokud je 1 z rodičů normální tak by mělo být svěřeno do péče člověka který se opravdu stará a né který jen na děti bere a aní jim nic za ty zmíněné peníze nekoupý pro to že ty peníze nejsou toho rodiče ale tich dětí milý přátelé ale tak se neděje a děti zbytečně trpí ale nemusí příklad je žena a muž se rozjedou a to dítě jasně dává na zřetel po každé když je vráceno do rukou toho druhého že u ňéj být nechce ale druhý to nerespektuje a Soči. J je to jedno a vdy pláče když odchází ale ůřady to neřeší pro to že je tak malé ale jsou to taky lidí a ten drobeček má z takového stresu zbytečně nervy a a ten u koho chce být ten by se postaral jako ňikdo jiný i by pro to dítě umřel kdyby to bylo nezbytně nutné ale ale jejich děti toho ůřadu nejsou a berou je jen jako položku do šanonu ale to jsy musý v srdci říct každý sám jestly by to tak bylo správně podle mě je to ůplně špatně ale nesedí na ůřadé tak se to změnit asi nedá ale mělo by se to změnit pro to že když jse vcítit tě do jeho osoby tak je to až moc velký stres proněj a stoho milí přátelé by se každému kdo ty děti máchtélo brečet kdZ by se to stalo každému znáš ta situace nemyslíte????

iFender ( 8. prosince 2019 20:11 )

Presne,nejen ti bezcitni rodice ale nekdy take proku­rato­ri,so­cial­.pra­covni­ci,psy­chia­tri.

Dana Prokopov ( 6. prosince 2019 22:27 )

Zavřít prokurátora a smejdy že socialky.

KikinaB ( 6. prosince 2019 18:00 )

Chce se mi z něho zvracet takoví hovado mlátit od rána do večera...
chudák chlapeček

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání