Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malého Alexandra (†3) zastřelili v autě před očima jeho mámy! Cílem měl být patrně jeho otec (48)

Aktualizováno -
2. prosince 2019
19:08
Autor: chal, ČTK - 
2. prosince 2019
08:33

Neznámý útočník v neděli večer v centru Kyjeva zastřelil tříletého syna ukrajinského politika a podnikatele Vjačeslava Soboleva (48). Právě on měl být zřejmě cílem palby. Policie už dopadla podezřelé.

Ukrajinští policisté pátrají po atentátníkovi, který v neděli večer v Kyjevě střílel na vůz kyjevského regionálního politika a podnikatele Vjačeslava Soboleva. Ten seděl za volantem a zřejmě byl cílem útoku.

Pod informací ukrajinských médií se v černém vozu značky Range Rover nacházela v době útoku kromě Soboleva také jeho žena Inna a jejich tříletý synek Saša.

Střely byly patrně adresovány politikovi, ovšem zasáhly jeho syna. Chlapec nepřežil. „Dítě následkem střelných zranění zemřelo v ambulanci cestou do nemocnice,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo vnitra na facebooku.

Pro podezření z vraždy kyjevská policie zadržela dva mladíky ve věku 18 a 19 let. Našla také zbraň, ze které se střílelo. Oba zadržení jsou podle médií členy nacionalistické organizace Pravý sektor, ta to ale popřela.

Vjačeslav Sobolev je podnikatel původem z Doněcka. Ve městě Kyjev působí jako regionální zástupce a je členem Rozpočtového a finančního výboru.

Ulice Kyjeva nebyly dějištěm atentátu na veřejnou osobu poprvé. V roce 2016 bomba nastražená v autě zabila běloruského novináře Pavla Šeremeta, přítele ruského opozičního politika Borise Němcova. Ten byl o rok dříve zastřelen na ulici v Moskvě.

gabreta ( 2. prosince 2019 12:00 )

To musel bejt Ukrajinský policajt pěkně nalitej, když si spletl tříketýho kluka s čtyřicetiosmi letým mafiánem!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání