Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladý a opilý: Řidič v Plané nad Lužnicí přerazil sloup a motor nechal 200 metrů za sebou

Autor: mka - 
17. listopadu 2019
16:43

Cesta z večírku skončila v noci na včerejšek nehodou. Mladý řidič v Plané nad Lužnicí v zatáčce nezvládl vůz a přerazil jím sloup veřejného osvětlení. Nadýchal skoro dvě promile.

Podle policie jel velmi rychle a riskantně. V totálně zdemolované octavii zůstal zaklíněný spolujezdec, kterého museli vyprostit hasiči. Záchranka ho pak ihned převezla do nemocnice. Lehce zraněný byl i řidič, z auta zbyla hromada trosek, pravé přední kolo a dveře byly úplně oddělené. „Motor vozidla našli policisté asi dvě stě metrů od nehody,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Vzhledem k tomu, že mladíci mířili z večírku, provedli u řidiče dechovou zkoušku. Nadýchal přes dvě promile, za volant si tak nějakou dobu nesedne. Letící vůz poškodil nejen lampu, ale i dopravní značku a plot nedalekého rodinného domu, část museli hasiči uříznout.

villon ( 17. listopadu 2019 22:33 )

Hůůůstej čípek.

offline ( 17. listopadu 2019 19:05 )

Nesedne si jen v případě, že bude po celou dobu uloženého zákazu řízení, 24 hodin denně, hlídán příslušníky policie. V opačném případě si sedne hned zítra odpoledne. Dopoledne si totiž půjde ještě koupit nové auto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání