Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Brutální vražda maminky Venduly (†28): Expřítele po činu sundavali z vysílače!

Autor: VaB, DH - 
11. listopadu 2019
17:36

Policie v České Lípě vyšetřuje od úterý vraždu Venduly P. (†28), kterou měl zabít nožem její bývalý přítel David F. (25)! K vraždě se přiznal a nyní je ve vazbě, před zadržením chtěl ovšem spáchat sebevraždu. Podle policie vyšplhal na vrchol třicetimetrového bývalého televizního vysílače, odkud ho museli dostat vyjednávači spolu s hasiči.

 

David F. přišel v úterý ráno do bytu své přítelkyně Venduly (†28), popadl nůž a začal bodat! Z místa ohavného činu zmizel a po nějakém čase se objevil na druhé straně České Lípy, kde vylezl na bývalý, 30 metrů vysoký vysílač na kopci Špičák a chtěl spáchat sebevraždu. 

„V té době jsme získali informaci o tom, že chce údajně spáchat sebevraždu, protože zavraždil svou bývalou partnerku. Ihned jsme pod kopec Špičák vyjeli,“ řekla Právu Baláková.

Policejní vyjednavač muže přiměl, aby přelezl na hasičskou plošinu, což nakonec s pomocí týmu hasičů lezců udělal. Policie mezitím zjistila jméno expartnerky, kterou měl muž zavraždit. Po příjezdu do jejího bydliště už ale nežila. Mladík se k vraždě nakonec doznal.

Podezřelý jim také sdělil motiv vraždy. „Motivem činu byly osobní neshody mezi ním a jeho bývalou partnerkou,“ dodala mluvčí. Vyšetřovatelé pak Davida obvinili z vraždy a podali podnět na jeho umístění do vazby. 

Rodina tři dny po vraždě uveřejnila na facebooku parte, na kterém je uvedeno i jméno truchlícího syna. Pohřeb se uskuteční v pátek v jednom z kostelů v České Lípě. 

Podezřelému hrozí za vraždu trest ve výši 10 až 18 let odnětí svobody. Násilná smrt mladé ženy je letošní první vraždou na Českolipsku. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání