Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Právník pašeračky Terezy zpackal odvolání! Hloupá chyba ji může stát roky za mřížemi

Aktualizováno -
23. října 2019
09:01
Autor: VaB, shp - 
23. října 2019
05:01

Tereza Hlůšková (23) si v Pákistánu na soud asi ještě počká. V úterý se měl konat stále dokola odkládaný soud. Ale opět se nic nedělo, Terezino slyšení neproběhlo údajně kvůli chybě koncipienta. Soud navíc teď projednává starý případ z roku 2014, je tedy možné, že si bude muset Tereza nějakou dobu počkat, než na ni přijde řada.

 

Terezu (23) zadrželi na pákistánském letišti loni v lednu s necelými devíti kilogramy heroinu v kufru. Od té doby se do Česka nepodívala a asi nějakou chvíli nepodívá. Už od začátku září usiluje o konání odvolacího soudu a zatím jí to moc nevychází. Původní rozsudek zněl osm let a osm měsíců vězení za pašování tvrdých drog.

V pondělí 7. října se měl konat už jednou odročený soud, ten se ale kvůli nepřítomnosti soudce nekonal a byl přeložen na úterý 22. října. K tomu ale taky nedošlo, a Tereza tak pravděpodobně ztrácí naději, že nějaký odvolací soud se vůbec bude konat…

Terezino slyšení u odvolacího soudu nebylo tentokrát na programu kvůli chybě koncipienta. Ten totiž nepodal žádost o jednání včas. „Tereza má prostě smůlu,“ řekl Terezin právník pákistánskému zpravodajovi. Právník podal i žádost o zrychlené jednání. Teď se ale čeká, až soud vyřeší jiný případ už z roku 2014. Pak se teprve začne zabývat dalšími žádostmi.

„Pokud soud schválí zrychlené jednání, bude rozhodnuto už brzy. Pokud ne, může to trvat dalších čtyři až pět měsíců,“ prozradil Blesku místní zpravodaj. České ministerstvo zahraničních věcí žádné další informace k případu nemá. „Zástupci českého velvyslanectví byli dnes pouze informováni, že náhradní termín za zrušené stání ze 7. 10. dosud nebyl stanoven,“ řekla v úterý Blesk.cz mluvčí ministerstva Zuzana Štíchová.

Podle informací Blesk.cz projednává soudkyně Aaliyah Neelamová odvolání z roku 2014! Až vyřeší tato odvolání, bude se pravděpodobně zabývat i tím od Terezy. Pokud bude mít Tereza štěstí, bude soud její žádost projednávat přednostně. 

 

Voda ( 23. října 2019 20:55 )

Neměla pašovat,ta šlapka.

villon ( 23. října 2019 20:52 )

To je fakt pech todlecto. Jestli by neměla pożádaT o mylost Mr. Bechera, on je po tom rekondyčáku nějak ještě víc mimo než před tim podle toho co byvádí ve sněmovně, tak by ji to třeba podškrábnul a mohla by bejt venku raz dva.

Tak_i-tak ( 23. října 2019 17:51 )

Ano.Tu otočnou trojnožku aby to stihala počitat.🤣🤣🤣🤣🤣

animka ( 23. října 2019 17:06 )

Nejseš náhodou víc opálenej? Styl psaní tomu napovídá...

animka ( 23. října 2019 17:03 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání