Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zoufalé pátrání po seniorovi s parkinsonem: Policisté ho vyprostili z nepřístupného terénu

Pohřešovaného seniora vypátrali po dvou dnech.
Pohřešovaného seniora vypátrali po dvou dnech.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
21. října 2019
17:25
Autor: ČTK - 
20. října 2019
14:15

Liberecká policie pátrala po sedmdesátiletém muži., který se v sobotu nevrátil z cyklovýletu. Senior trpí Parkinsonovou chorobou a předpokládalo se, že by mohl být v ohrožení života. Po muži dva dny pátrali policisté i hasiči, zapojili se i psovodi se psy a vrtulník s termovizí. Našli ho v pondělí odpoledne.

Policistům se v pondělí odpoledne po dvou dnech pátrání podařilo najít sedmdesátiletého seniora, který se v sobotu večer nevrátil z cyklistického výletu v Jizerských horách. Muž byl v době vypátrání při vědomí, řekla dnes ČTK mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Pohřešovaného se podařilo vypátrat policejní hlídce krátce před 16:00 v nepřístupném terénu poblíž Viniční cesty u kopce Poledník.

„Ke zjištění jeho zdravotního stavu policisté na místo přivolali posádku Zdravotnické záchranné služby, která si ho po vyproštění z nepřístupného terénu převezme do své péče,“ dodala Sochorová.

Pohřešování muže oznámil jeho známý v sobotu kolem 21:00 na tísňovou linku 112 a následně také na obvodním oddělení Hejnice. „Pohřešovaný se ztratil na cyklovýletě v okolí viniční stezky v Oldřichově v Hájích,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Před 21:00 se senior domluvil telefonicky se svým známým, že ho vyzvedne u restaurace U Kozy. „Na sjednaném místě pohřešovaný nebyl a známý jej telefonicky kontaktoval znovu, kdy mu pohřešovaný uvedl, že je neznámo kde a kolo nechá v jeskyni,“ doplnila mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání