Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dívka byla od krve a prosila o antikoncepci: Svědci v procesu s Libyjcem popsali nejhorší chvíle

Aktualizováno -
17. října 2019
12:45
Autor: ČTK - 
17. října 2019
10:47

Libyjec Abdalláh I. D. (30) je obžalovaný z červnového znásilnění nezletilé dívky nedaleko Terezína na Litoměřicku. U soudu ve čtvrtek řekl, že si na čin nepamatuje, a neví, zda měl s dívkou pohlavní styk. Za znásilnění mu hrozí od dvou do deseti let vězení.

Třicetiletý Abdalláh I. D. do České republiky přicestoval z Německa, kde neúspěšně žádal o azyl a kde byl také několikrát trestán. Státní zástupkyně v obžalobě uvedla, že 18. června po poledni na silnici u obce Lukavec muž zezadu uchopil za rameno nezletilou, povalil ji do trávy, líbal ji. Přesto, že se dívka bránila, vykonal na ní nechráněnou soulož a při následném odchodu jí odcizil mobilní telefon. Dívce bylo v době činu patnáct let.

Když to říkáte, tak se to asi stalo

Obžalobu dostal Abdalláh I. D. ve francouzštině, v tomto jazyce také vypovídal. Řekl, že si myslel, že jede vlakem do Francie. Když vystoupil z vlaku, nevěděl prý, kde je. U vlaku spadl dívce telefon a on ho sebral a chtěl jí ho podle svých slov dát. „Ona na to reagovala špatně, jako kdybych byl nějaký zloděj,“ řekl. Uvedl, že ho dívka napadla a on se chtěl bránit. Snažil se jí prý vysvětlit, že hledá místo, kde se nají.

Na dotaz soudkyně, jak si vysvětluje, že na těle dívky byly nalezeny jeho tělní tekutiny, sperma, sliny, řekl, že se k tomu nechce vyjádřit, že byl v šoku, neví, zda měl s dívkou sex a nepamatuje se, co se stalo. Pokud ho prý ale dívka obviňuje ze znásilnění a jsou důkazy, tak s tím souhlasí.

Pohlídali ho na dálku

Dívku u silnice naložil do auta muž se dvěma spolujezdci. „Potkali jsme dívku na vedlejší silnici, vyběhla ze škarpy, z pole, byla celá od trávy, od krve, mávala na nás rukou, držela v ruce sukni a prosila o pomoc. Řekla nám, že byla znásilněna a ukázala na muže, který šel po silnici,“ uvedl řidič vozu.

Muže dojeli a ptali se, zda to dívku znásilnil, odpověděl, že nikoliv. Po oznámení na policii sledovali muže, který se postupně vzdaloval. Jeden ze spolujezdců jej následoval. „Dívka byla vyděšená,“ poznamenal řidič. Podle jednoho ze svědků dívka prosila o antikoncepci.

Z informací, které poskytla litoměřickému soudu saská policie, vyplývá, že v roce 2017 byl Libyjci, jenž tvrdí, že je občanem Mali, azyl zamítnut. Německé ministerstvo vnitra odmítlo dřívější spekulace, že Afričan byl do České republiky vyhoštěn. Obviněný byl v Německu třikrát trestán.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání