Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na jihu Čech vyhasly dva životy: Svědek promluvil o smrti motorkáře

Autor: yks - 
14. října 2019
09:49

Tragickou pachuť měla sobota na jihočeských silnicích. O nehodě seniora (†68) na Táborsku, který v neděli sjel u obce Řípec ze silnice do příkopu, už Blesk informoval. Během víkendu ale jihočeští policisté museli řešit také smrtelnou nehodu motorkáře. 

„Deset minut před půl pátou odpoledne došlo na Strakonicku mezi obcemi Horní a Dolní Poříčí k dopravní nehodě, při níž zemřel motocyklista, ročník 1971,“ informovala na stránkách krajského ředitelství policejní mluvčí Lenka Krausová. 

Silnice byla v místě neštěstí kompletně uzavřena a dopravu řídili policisté. Zprvu si nebyli jistí, jak k této hrozivě vyhlížející nehodě vůbec mohlo dojít. Proto hledali svědky. Tělo se podle uveřejněných fotografií nacházelo mnoho metrů od havarovaného stroje. 

„Informace k přesnému průběhu a okolnostem této nehody by mohl poskytnout řidič modrého nákladního vozidla se stříbrnou cisternou, který tou dobou místem nehody projížděl s byl pravděpodobně jejím svědkem. Toho žádáme, aby se policistům ozval na lince 158,“ žádala Krausová. Díky její výzvě se nakonec podařilo získat potřebné informace.

„Svědek dopravní nehody se díky výzvě zveřejněné ve sdělovacích prostředcích ozval policistům, děkujeme za spolupráci,“ uvedla mluvčí. Snad se díky novým informacím podaří objasnit, jak k tragické události došlo.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání