Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mustang u Špindlu zabil významného generála! Obětí je Milan Jakubů (†49)!

Aktualizováno -
24. září 2019
06:43
Autor: chal, ČTK - 
23. září 2019
18:26

Při sobotní tragické nehodě u Špindlerova Mlýna zahynul zástupce ředitele Vojenského zpravodajství Milan Jakubů (†49). Generál Armády České republiky zemřel po čelním střetu se sportovním Fordem Mustang, který v zatáčce vyjel ze zatáčky a narazil do vozu Milana Jakubů.

Řidičem Škody Rapid, který v sobotu zahynul u Špindlerova Mlýna po střetu se sportovním Fordem Mustang, byl vysoký představitel české armády, brigádní generál Milan Jakubů. Podle ČTK informaci potvrdila mluvčí Vojenského zpravodajství Alžběta Riethofová. 

„Milan Jakubů celý svůj profesní život zasvětil bezpečnosti naší země a našich občanů. Je tragickou ironií osudu, že jeho život skončil právě tímto způsobem,“ řekl ředitel Vojenského zpravodajství brigádní generál Jan Beroun.

Podle některých svědků se řidič mustangu na silnici „honil“ s jiným sportovním vozem. Mustang amatérského závodníka Vojtěcha Ch. (30) v zatáčce vyjel do protisměru, kde se střetl se škodovkou řízenou Milanem Jakubů.

Zástupce ředitele Vojenského zpravodajství zemřel, jeho sedmačtyřicetiletou spolujezdkyni záchranáři převezli vrtulníkem s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič a dvanáctileté dítě z mustangu skončili s lehkými zraněními v nemocnici ve Vrchlabí.

Prezident České republiky Milana Jakubů v roce 2017 povýšil do hodnosti brigádního generála. Ve volném čase hrál fotbal, nastupoval za B tým TJ Sokolu Býchory.

Poslední rozloučení s Milanem Jakubů se podle informací televize Nova zřejmě uskuteční v pátek. Pohřbu s veškerými vojenskými poctami včetně salv nebo přeletu stíhaček se zúčastní špičky Armády České republiky.

Podle některých svědků se řidič havarovaného mustangu Vojtěch Ch. (30) před nehodou na silnici "honil" s jiným sportovním vozem. Vojtěch Ch. to z nemocnice popřel. 

Ano, bohužel jsem to auto řídil. Jsem ještě v nemocnici. Všechno řešíme s policií. Spekulace, že oranžový mustang byl před červeným, jsou nesmysl, protože oranžový byl celou dobu za červeným. Na internetu se objevily různé spekulace a opravdu nemá smysl se jimi zabývat. Jsou to lidi, kteří k tomu nemají co říci,“ sdělil TN.cz.

Michal Tyle ( 26. září 2019 23:00 )

Ty auta nemůžou za to,že je řídí IDIOTI ,který musí každý den a všude ukazovat,že maj káru a myslí si,že jsou nadlidi,nehledě na to,že tam měl dítě a musel se předvádět,jakej je machr,je to Ultra Idiot a ještě umí ***,sebrat papíry a zamknout za ním zvenku v chladu,nepatří na silnici

bullshit ( 24. září 2019 21:12 )

Ať je to jak chce tak ten xindl zabil nevinného...

villon ( 24. září 2019 18:23 )

Mustangi a pittbuli zakázat.

kocdivoka ( 24. září 2019 17:46 )

Ano bohužel zabil . Že to byl významný generál? No jooo uklízečka je nevýznamná pro náš stát.,
Hnus

armand ( 24. září 2019 17:12 )

I generalove umiraji v dusledku automobilovych nehod. Pri jedne zemrel G.S. Patton.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání