Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Řidič „mustangu smrti“ promluvil o honičce: Rodině mrtvého řidiče poslal vzkaz

Aktualizováno -
23. září 2019
15:21
Autor: ČTK, chal - 
23. září 2019
14:50

Trutnovská policie hledá svědky sobotní tragické srážky sportovního vozu Ford Mustang se Škodou Rapid u Špindlerova Mlýna v Krkonoších. Při nehodě zahynul devětačtyřicetiletý řidič rapidu. Policie také vyšetřuje okolnosti sobotních jízd vozů Ford Mustang v okolí Špindlerova Mlýna, Vrchlabí a Benecka. Amatérský závodník Vojtěch Ch. (30), který mustang řídil, z nemocnice odmítl obvinění několika údajných svědků, že se na silnici „honil“ s jiným sportovním vozem.

Třicetiletý Vojtěch Ch. (30) jel ve Fordu Mustang od Vrchlabí směrem na Špindlerův Mlýn a v pravotočivé zatáčce se v protisměru čelně střetl s rapidem. Řidič (†49) rapidu zemřel na místě, jeho sedmačtyřicetiletou spolujezdkyni záchranáři převezli vrtulníkem s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič a dvanáctileté dítě z mustangu skončili s lehkými zraněními v nemocnici ve Vrchlabí.

Server TN.cz uvedl, že se řidič mustangu podle několika svědků na silnici „honil“ s jiným sporťákem. Sám řidič z nemocnice taková obvinění odmítl. „Ano, bohužel jsem to auto řídil. Jsem ještě v nemocnici. Všechno řešíme s policií. Spekulace, že oranžový mustang byl před červeným, jsou nesmysl, protože oranžový byl celou dobu za červeným. Na internetu se objevily různé spekulace a opravdu nemá smysl se jimi zabývat. Jsou to lidi, kteří k tomu nemají co říci,“ řekl Vojtěch Ch. TN.cz.

Sportovní vozy podle jeho slov na silnici nezávodily, ani nedocházelo k předjíždění. „Byli jsme za sebou, vezl jsem syna řidiče toho červeného vozu. Ta věc se neměla stát. Příbuzným bych chtěl vzkázat upřímnou soustrast. Mrzí mě to, chtěl bych být té rodině co nejvíc nápomocen, protože je to neodpustitelné,“ sdělil webu amatérský závodník.

Video  Srážka dvou aut si vyžádala jednu oběť: Řidič Mustangu měl podle svědků závodit s jiným řidičem!  - Facebook: Hasiči města Špindlerův Mlýn (JPO II)
Video se připravuje ...

Policie nařídila znalecké zkoumání v oboru dopravy. „Jeho závěry pro nás budou velmi důležité,“ uvedla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková. Řidič sportovního vozu podle ní zatím nebyl kvůli hospitalizaci vyslechnut, dítě již bylo z nemocnice propuštěno a svědectví kriminalistům poskytlo. Televize Nova s odvoláním na svědky uvedla, že nehoda se stala po honičce sportovních vozů.

Orientační zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla u řidiče mustangu negativní. „Ještě čekáme na výsledek odběru krve a s tím související toxikologický rozbor. Očekáváme také výsledky nařízené soudní pitvy u zemřelého řidiče z druhého vozidla,“ uvedla mluvčí.

U svědků policie stojí o jejich očitá svědectví a o záznamy z kamer z jejich automobilů. Zájem má policie i o svědectví o dění na silnici před nehodou a o svědectví jízd sportovních aut v okolí horských středisek. „Dopravní policisté se souběžně zabývají i případným porušováním pravidel v silničním provozu v souvislosti s jízdou Fordů Mustang na Trutnovsku,“ uvedla mluvčí.

Silnici mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem nepokládá policie za rizikovou. Případné nehody na ní bývají v zimě a nejsou vážné. „I vzhledem k sobotní události ale nyní budeme provozu na silnici do Špindlerova Mlýna věnovat zvýšenou pozornost,“ řekla mluvčí.

acer86 ( 24. září 2019 13:14 )

Pedro324, pokud vím, tak ten druhý řidič nežije, takže je asi mrtvý a sám se rozhodně nezabil. Logicky ho někdo zabil, no a jelikož tu nehodu pravděpodobně způsobil druhý řidič, takže zabil. Asi z nedbalosti a ze svojí blbosti, ale zabil a generála. To jsou ty boží mlýny.

lachimcz ( 24. září 2019 12:52 )

to je dobry ... zabil jim tatu a vzkaze uprimnou soustrast ve stylu sorry jako. Tricetilety prase potrebuje poradnou lekci

komcak ( 24. září 2019 11:05 )

...Vojtech Ch. ...ako napríklad čo ja viem ...Charouz???

acer86 ( 24. září 2019 10:56 )

Uplný nesmysl?? Zabil si člověka, chápeš to?? Budeš s tím žít do konce života. Nehoda se stane o tom žádná, ale tohle je podle všeho tvoje chyba. Jak sis vůbec mohl dovolit hazardovat se životem toho malého kluka?? Pokud to chceš dělat, tak klidně, ale se svým životem a někde bokem,ať neubližuješ ostatním. Máš všech pět pohromadě, nebo jsi uplný dement?? Já být matka toho kluka, tak ti ani nebudu psát, co bych ti udělala a o tom druhém rádobi "otci" v druhém autě ani nebudu mluvit, to si musí panáček šáhnout do svědomí sám.

majojo ( 24. září 2019 09:10 )

Jenže v tom autě seděl k vrahově smůle generál. To mu armáda dá sežrat a jen tak ho nepustí. Leda že by byl hodností generalissimus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání