Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smutný konec hledání klokana: V Trutnově ho někdo srazil, možná schválně

První klokan, kterého městská policie v Trutnově odchytila. Druhý bohužel zemřel pod koly auta...
První klokan, kterého městská policie v Trutnově odchytila. Druhý bohužel zemřel pod koly auta...  (Autor: MP Trutnov)
Aktualizováno -
19. září 2019
19:12
Autor: DH - 
19. září 2019
16:16

Městská policie v Trutnově od neděle pátrala po dvou uprchlých klokanech. Jednoho se podařilo brzy odchytit, druhý však nebyl k nalezení. Po čtyřech dnech bohužel přišla smutná zpráva. Klokan se ke svému majiteli už nevrátí. Srazilo ho auto. Policie celý případ šetří. Existuje podezření, že ho někdo zabil schválně. 

O nálezu mrtvého těla klokana informovala městská policie Trutnov na svém facebooku. „Děkujeme všem občanům za pomoc při hledání druhého uprchlého klokana. Bohužel vám musíme oznámit, že hledání je u konce. Klokan byl sražen v Trutnově v ulici Polská motorovým vozidlem a po střetu mu již nebylo pomoci,“ stojí v příspěvku.

Lidé, kterým klokani patřili, se nechali slyšet, že obě zvířata pořídili svému dvanáctiletému synovi. Teď truchlí. Věří, že mládě klokana někdo autem zabil úmyslně. „Klokana mi odpoledne schválně srazili a ujeli, bohužel klokan to nepřežil. Stalo se to u našeho baráku, když mládě hledalo bráchu a bylo za bílou čárou," řekla jeho majitelka. Policie vše prošetřuje, protože má podezření, že došlo k poškození cizí věci u níž hodnota přesahuje 5 tisíc korun. 

Útěk dvou klokanů nahlásil jejich majitel v neděli 15. září na městskou policii. Jeden byl pomocí uspávací šipky odchycen hned v pondělí u tamního vlakového nádraží. Klokánek se však zranil a musel ho operovat veterinář. 

Slusnost ( 19. září 2019 18:47 )

Majitelé by měli dostat pořádnou pokutu,zvířátka je mi moc líto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání