Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Formule 1 na dálnici D4 u Příbrami: Nelegální testovací jízda! Za ní profrčela corvetta

Autor: mv, ČTK - 
12. září 2019
14:59

Šok zažili řidiči na dálnici D4 u Příbrami! Předjížděla je tu totiž formule 1 bez registrační značky! V podobném autě přitom jezdil i Michael Schumacher (50). Policisté po řidiči závodního vozu pátrají.

„Viděli jste na české dálnici už něco podobného? Byla to asi Velká cena Strakonic,“ řekl Blesku svědek události, ke které došlo na dálnici D4 u Drásova na Příbramsku. Pravděpodobně se jednalo o napodobeninu závodního monopostu značky Ferrari z roku 2006, která byla doprovázena Chevroletem Corvettou.

Vozy jely ve směru od Prahy na Strakonice. „S takovýmto autem samozřejmě není možné po dálnici jezdit, řidiči hrozí sankce 5 až 10 tisíc korun a až roční zákaz řízení. Provozovateli případně pokuta až 50 tisíc korun,“ řekla Blesku policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Policisté po řidiči formule pátrají a prosí, aby se přihlásili svědci. Dopravní inspektorát v Příbrami se případem zabývá kvůli podezření z porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

„Policisté žádají osoby, které video natočily, aby se ozvaly na telefonní číslo 974 879 469 nebo 974 879 503. Dále žádají všechny ostatní svědky, kteří by mohli poskytnout důležité informace k jízdě závodního auta, popřípadě ke zjištění jeho řidiče, aby se také ozvali na výše uvedené telefonní číslo," uzavřela mluvčí policie Monika Schindlová.

Robin Drdo ( 14. září 2019 09:45 )

A dit je to par dni co rikali ze schumachera nekam prevazeji....no tak uz vime kam asi

ljubaa ( 12. září 2019 15:27 )

Majitelů formulí asi moc v CR nebude, takze asi PČR by měla zapojit svoje síly a pátrat a ne prosit veřejnost o videa... popr Corvetta ma RZ - jinak na příbramském letišti se delají adrenalinové zážitky - že by jim někdo ujel?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání