Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V Texasu popravili vraha mladé studentky (†19): Uškrtil ji silonkami

V Texasu dnes popravili vězně odsouzeného za únos, znásilnění a vraždu.
V Texasu dnes popravili vězně odsouzeného za únos, znásilnění a vraždu.  (Autor: reprofoto youtube)
Autor: ČTK - 
22. srpna 2019
06:52

V Texasu popravili vězně odsouzeného za únos, znásilnění a vraždu 19leté studentky. Osmačtyřicetiletý Larry Swearingen přitom do poslední chvíle trval na tom, že úřady přehlíží zásadní důkazy, které prokazují jeho nevinu, informovala agentura Reuters.

„Otče, odpusť jim, neboť nevědí, co činí!“ pronesl muž krátce předtím, než mu popravčí v 18:47 místního času (1:47 SELČ) vpravil do těla injekcí jed.

Porota Swearingena odsoudila k smrti za vraždu Melissy Trotterové v roce 2000. Dívka zmizela 8. prosince roku 1998. Její tělo bylo nalezeno o 25 dní později v hustém lese se silonkami omotanými kolem krku.

V Texasu dnes popravili vězně odsouzeného za únos, znásilnění a vraždu . V Texasu dnes popravili vězně odsouzeného za únos, znásilnění a vraždu . | Reuters

Swearingenovi v pondělí texaské úřady zamítly žádost o milost a ve středu nejvyšší soud zamítl jeho výzvu k zastavení popravy.

„Mám horu důkazů, ten člověk je sociopat. Zkoušel dokonce přesvědčit jiného vězně na cele smrti, aby tu vraždu vzal na sebe,“ řekli o Swearingenovi policejní vyšetřovatelé.

Byla to letos již 12. poprava v USA a čtvrtá v Texasu, kde od roku 1976, kdy nejvyšší soud trest smrti znovu povolil, popravili nejvíce lidí ze všech amerických států.

Marquiz52 ( 22. srpna 2019 07:57 )

Ať trest smrti zavedou zpátky i u nás. USA je nám vždy příkladem, tak do toho zákonodárci!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání