Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matka zpitá pod obraz: Nejdřív málem převrátila kočárek s dítětem, pak napadla policii

Opilá žena málem převrátila kočárek (ilustrační foto).
Opilá žena málem převrátila kočárek (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: DH - 
27. června 2019
14:25

Děčínští strážníci v pondělí zasahovali proti podnapilé ženě, která se pod vlivem alkoholu promenádovala s kočárkem po jedné z městských částí. Když ji chtěli zadržet, vulgárně jim nadávala a snažila se je napadnout. Nakonec skončila na záchytce. O dítě se postarala sociálka.

K událostem došlo v děčínské části Podmokly v pondělí večer. Strážníci si všimli silně podnapilé ženy, která měla problém s chůzí, vrávorala a málem převrátila kočárek s dítětem. „Hlídka dotyčnou vyzvala k prokázání totožnosti, provedení dechové zkoušky a vysvětlení, z jakého důvodu se uvedla do stavu, kdy není schopna se postarat o sebe, natož o svého potomka,“ uvedl mluvčí městské policie Děčín Tomáš Pavlík.

Nezodpovědná matka uvedla, že u sestry vypila několik láhví vína a to ji natolik ovlivnilo kvůli tomu, že bere léky. Tím ale ve slušném jednání skončila. „Místo dalšího vysvětlení zasypala přítomné strážníky sprchou nepublikovatelných nadávek, až se kolemjdoucí občané podivovali, jak bohatou má paní slovní zásobu vulgarit. Po celou dobu projednávání byla žena velmi agresivní a strážníky se pokoušela fyzicky napadat,“ sdělil Pavlík.

Na místo nakonec hlídka přivolala pracovníky OSPOD (Orgán sociálně právní ochrany dětí), kteří okamžitě rozhodli, že dítě odeberou a svěří ho do péče jinému rodinnému příslušníkovi na dočasnou dobu. Záchranáři rozhodli o převozu zmíněné ženy na záchytku, kde musela vystřízlivět. Ani to se však neobešlo bez problémů. „Službukonající lékař si vysloužil řadu nelichotivých výrazů během vyšetření. Převoz zajistila hlídka městské policie. Záležitost bude dále řešit orgán sociálně právní ochrany dětí,“ dodal mluvčí děčínských strážníků.

Manowar ( 27. června 2019 16:38 )

Co má samoživitelka dělat,když nemá na jídlo.

villon ( 27. června 2019 15:13 )

To je toho, já vyklopyl hady několikrát, jednou i do potoka u nás za hospodou a sou zdravý jako řípy. Hlavně mně nevysýraly cajti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání