Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krvelačný mafiánský šéf opět na útěku! Pod palcem měl celý Milán!

Autor: ČTK - 
24. června 2019
18:34

V noci z neděle na pondělí utekl z vězení v uruguayské metropoli Montevideu nebezpečný italský mafián Rocco Morabito. Podle médií to oznámilo uruguayské ministerstvo vnitra. Zločinec přezdívaný „kokainový král Milána“ byl v Uruguayi zadržen před dvěma lety a měl být vydán do Itálie.

Morabito uprchl se třemi dalšími spoluvězni. Podle sdělení ministerstva se jim podařilo z věznice dostat přes střechu do sousední budovy. Tam přepadli a oloupili jednu ženu a pokračovali v útěku. Policie po nich intenzivně pátrá, ale zatím bezvýsledně.

Italský mafián byl na útěku 23 let, než se ho uruguayské policii podařilo 4. září 2017 zatknout. Podle informací italské justice patřil tento 52letý zločinec ke kalábrijské mafii 'Ndrangheta a byl považován za jednoho z nejnebezpečnějších bossů této kriminální organizace. Řídil především obchod s drogami mezi Jižní Amerikou a Milánem.

Za pašování narkotik a další závažné zločiny byl Morabito v Itálii odsouzen v nepřítomnosti ke 30 letům odnětí svobody. Pátrání po něm začalo v roce 1994 poté, co za téměř tunu latinskoamerického kokainu zaplatil v přepočtu kolem 200 milionů korun. Mezinárodní zatykač na něj byl vydán o rok později.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání