Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Znásilnění dívky (16) mladým Afričanem na Litoměřicku: Svědci promluvili!

Autor: ČTK, DH, miv - 
19. června 2019
16:51

Policie vyšetřuje případ znásilnění, ke kterému mělo dojít v úterý v poledne na poli mezi obcemi Terezín a Lukavec. Obětí je místní šestnáctiletá dívka. Kriminalisté v rámci šetření obvinili z násilného trestného činu mladého muže původem z Afriky, který byl údajně toho rána propuštěn z vězení v Drážďanech a vyhoštěn z Německa. 

Trauma na celý život si ponese dívka (16), která si v úterý krátila cestu přes pole z Terezína do Lukavce. Nedaleko staré výrobní haly ji totiž přepadl muž a přímo mezi lusky ji měl znásilnit. „Bylo mi divný, že tudy několikrát jeli policajti, a pak jsem se dozvěděla, že tu znásilnili holku,“ řekla Blesku obyvatelka Lukavce, paní Jitka.

Její slova doplnila další z místních: „Mělo to být kolem poledne, prý si ta znásilněná sama zavolala pomoc.“ Případ potvrdila i policie, na detaily ale uvalila přísné informační embargo. „Mohu pouze potvrdit, že litoměřická policie se zabývá násilným trestným činem, který se stal v úterý,“ řekla mluvčí litoměřické policie Petra Trypesová. Pravděpodobného pachatele zadrželi kriminalisté bezprostředně po činu a odvezli ho k výslechu.

Podle Deníku a také zdroje blízkého vyšetřování by mělo jít o Afričana, kterého v úterý ráno propustili v Drážďanech z výkonu trestu a vyhostili z Německa. Vyšetřovatelé se proti tomuto tvrzení ohradili. „Policie ČR uvádí, že k žádnému vyhoštění občanů severní Afriky do České republiky nedošlo! Komentování případu, který se odehrál na Litoměřicku, si vyhradilo státní zastupitelství,“ napsali na twitteru.

A podle státního zastupitelství už případ značně postoupil. Policie dokonce Afričana obvinila. „Na případu pracuje mnoho lidí. Nyní je muž na policejní cele a já podám návrh na jeho vzetí do vazby,“ uvedla okresní státní zástupkyně Věra Šípalová. „Jedná se o násilnou a majetkovou trestnou činnost,“ doplnila. Podle informací portálu Novinky.cz muž s vyšetřovateli nekomunikuje a neměl u sebe žádné doklady.

Kde se vzal v Lukavci?

Lidé z okolí jsou z události šokovaní, nechápu, proč se násilník objevil právě v jejich obci. Podle obyvatelky drážního domku to ale není nic neobvyklého. „Oni nám tady opakovaně vysazují tyhle lidi z vlaku, když nemají jízdenku. Takhle se tu objevil třeba uprchlý vězeň z Valdic. Už jsme si několikrát stěžovali na dráze, ale zatím bez výsledku,“ postěžovala si žena.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání