Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílené video z Rožnova: Matka s kočárkem vběhla do cesty hasičům

Autor: DH - 
17. června 2019
15:59

Hasiči z Rožnova pod Radhoštěm umístili na internet šokující video, na kterém je zřetelně vidět, jak pod kola houkající cisterny, jež spěchá k požáru, vstoupí na přechodu skupina chodců. Mezi nimi je dokonce žena s kočárkem. Požárníci před takovým chováním důsledně občany varují.

O celé události informovali hasiči z Rožnova pod Radhoštěm prostřednictvím svých internetových stránek. „Během výjezdů k jakýmkoliv mimořádným událostem se opakovaně setkáváme jak s nepozorností řidičů, tak chodců, kteří se svými sluchátky nasazenými na uších neslyší houkající vozidla složek Integrovaného záchranného systému (IZS), vcházejí před houkající auta a ohrožují jak sami sebe, tak i posádky, které míří pomáhat někomu, kdo to potřebuje,“ napsali.

Podle nich je chování lidí na videu velice nezodpovědné. Jak je vidět na záběrech, cisterna, která v tu chvíli kvůli provozu naštěstí nejede příliš velkou rychlostí, musí zastavit na přechodu pro chodce kvůli třem chodcům. Mezi nimi je k šoku hasičů také bezohledná matka s kočárkem, která tak dítě vystavila velice rizikové situaci.

Video: Šílené video z Rožnova: Matka s kočárkem i jiní chodci vběhli do cesty houkající hasičské cisterně

„Vozidla IZS používají modré majáky a houkající sirény právě proto, aby se na místo dostali co nejrychleji, zároveň bezpečně,“ podotkli hasiči. „Na našem videu je vidět, že početná skupinka chodců spěchala asi více,“ dodali bezradně.

Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích musí dát všichni uživatelé silničního provozu neprodleně přednost v jízdě vozidlům s výstražnými modrými majáky. Na to však mnohdy nepozorní řidiči a chodci pravidelně zapomínají.

janinax ( 18. června 2019 08:41 )

Prostě lidská demence nezná hranice Tohle si ani komentář se slušnými slovy nezaslouží!!!

FrantaSvacina ( 17. června 2019 21:47 )

Jen jim to nandej.

Zandy17 ( 17. června 2019 21:29 )

Chodci na tomto přechodem já na vsetkych ostatních v Rožnově vobec nedávají pozor na jakékoli auto. Si myslí že cesta patří iba im a auta maju v každém případě dávat přednost im nevinimajuc hasiče, sanitky, ani policii.

online ( 17. června 2019 19:46 )

Naprostá většina lidí zná jen svá práva, za která považují cokoli, co se jim zrovna chce. Pokud tato paní nepůjde aspoň na rok sedět, udělá to příště znovu.

ostuda ( 17. června 2019 16:41 )

Západní Asie, U nás na vsi je to nepatrně lepší

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání