Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otřesné hygienické podmínky ve vězení! Terezu zachránil její advokát

Autor: chal - 
19. března 2019
05:01

Podmínky v pákistánském vězení jsou velice náročné. Terezu H. (22) za mřížemi trápí málo pohybu, horko, nevyvážená strava a také nedostatek ženských hygienických potřeb. Mladá Češka byla z Evropy zvyklá na vysokou životní úroveň, po loňském uvěznění ji pak čekal obrovský šok – dozorci jí nedávali žádné vložky. Situace se změnila, až když zakročil Terezin právník Asghar Dogar.

Tereza je ve vězení už rok a dva měsíce, celníci ji zadrželi loni 10. ledna na mezinárodním letišti v Láhauru. Okamžitě bylo jasné, že ji čeká dlouhý pobyt minimálně ve vazbě, úředníci z jejího kufru totiž údajně vytáhli téměř devět kilogramů heroinu.

Jako kdyby nestačil stres spojený s nejistotou, Tereza musela ze začátku svérázně bojovat s ryze ženskou situací. Informace o tomto problému do médií prosákla až nyní.

Pákistánský reportér Alí Aršád se od svého zdroje z Terezina vězení dozvěděl, že obviněná ve věznici musela několik měsícům čelit nelidským hygienickým podmínkám. „Věznice nemá k dispozici ženské hygienické potřeby, Tereza proto jednou za měsíc čelila nepříjemnému problému,“ sdělil Aršád Blesku.

Prekérní situaci s nedostatkem vložek řešila Tereza, jak jen mohla. „Čtyři nebo pět měsíců musela používat jen kus hadru,“ vysvětlil žurnalista.

Pohodlí při těch několika krizových dnech je pro každou ženu životně důležité, nahrazovat vložky kusem látky určitě není nic příjemného. Problém nevyhovující intimní hygieny Tereze vyřešil až její druhý advokát, Asghar Dogar.

Tereza si svému obhájci postěžovala na svůj problém a Dogar ho okamžitě začal řešit. „Od té doby jí vložky nosí každý měsíc,“ vysvětlil Alí Aršád.

Právník se po celou dobu, co Češku zastupuje, prezentuje jako dokonalý gentleman – cestou k soudu se svou klientku snaží rozesmát, aby alespoň na chvíli zapomněla na starosti, a čas od času ji mile překvapí drobností jako třeba vydatnou snídaní.

Dogar navíc Tereze odpustil polovinu sumy, na kterou měl za své služby nárok. A co je hlavní, u soudu se za Terezu skutečně rve, z čehož má usměvavá brunetka asi největší radost.

Tereza doufá, že se její čas za mřížemi chýlí ke konci – soudce Šahzád Raza sdělil, že by v jejím případě měl vynést rozsudek už ve středu. Údajná pašeračka se už vidí v letadle na cestě do České republiky. „Věřím ve spravedlnost. Už brzo budu doma,“ nechala se slyšet minulou středu, kdy se uskutečnilo zatím poslední stání.

MariieTerezie ( 21. března 2019 09:52 )

Ať je to *** jaká je za drogy ok to neměla dělat a když už to udělala měla být připravena na to nejhorší, ale i tak mě ji je líto to musí být hnus jako žena podstoupit takový peklo za drogy neřeknu ta vraždu člověka ale za drgy co berou sami bohatší lidi je blbost ty ženy z toho státu jsou na to zvikle ale my český ne fuj raději bych volila trest smrti než tohle držím ji palce a je možné že ji to tam někdo dal kdo vy no lidu jsou kurvy takhle přát někomu za smrt člověka ani ale tohle

agent ( 19. března 2019 20:39 )

Kdyby jí aspoň půjčili na chvilku nějakej mobil, udělala by si pár selfíček s našpuleným pyskem a byla by zase z toho pravýho smyslu života na chvilku upřímně šťastná.

Nicole Adams ( 19. března 2019 19:45 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Bodyslim.Club

la.ma ( 19. března 2019 19:27 )

pošli jí svoje foto na Rajče,to je Ganzy Titanový revír, ale ona má raděj čokly, prej dobře lížou

la.ma ( 19. března 2019 18:09 )

zato Ganzanie Titanová mohla mít doma čokla s mladými s 5 promile...chudák čokl se málem okotil, když mu dala Ganza vodku místo vody

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání