Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Polibek smrti nejslavnějšímu youtuberovi? Terorista z Nového Zélandu ho zmínil během vraždění

Autor: shp - 
15. března 2019
18:07

Populární švédský youtuber PewDiePie, vlastním jménem Felix Arvid Ulf Kjellberg (29), se opět ocitl ve středu dění. Tentokrát ale ne vlastní vinou. Při děsivém živém vysílání na facebooku ho zmínil australský terorista Brenton Tarrant (28), který zaútočil na novozélandské muslimy.

Tarrant vtrhl ozbrojený do jedné z napadených mešit a začal střílet po bezbranných muslimech. Vše vysílal na facebooku po dobu dlouhých 17 minut. Ještě předtím, než se vydal započít nepochopitelné krveprolití, vyzval všechny k tomu, aby na youtube sledovali komentátora známého jako PewDiePie.

Sledujte PewDiePie, kluci

Evidentně jde o jeho velkého oblíbence. „Odstartujeme tuhle party. Nezapomeňte, kluci, sledujte PewDewPie,“ zahlásil a vydal se střílet. Švédský youtuber a známý potížista je z toho, že ho samozvaný rasista zmínil, dost v šoku. K celé věci se vyjádřil na svém twitteru. Útok samozřejmě odsoudil.

Zrovna jsem slyšel otřesné zprávy z novozélandského Christchurche. Cítím se absolutně znechucen tím, že moje jméno bylo zmíněno touto osobou. Mé srdce a myšlenky jsou s oběťmi, rodinami a všemi, které tato tragédie zasáhla,“ napsal na sociální síti.

Youtuber byl sám obviněn z rasismu 

PewDiePie je nejznámější youtuber světa a jeho převážně herní let’s play videa odebírá přes 89 milionu lidí a mají 19 miliard zhlédnutí. V minulosti byl sám obviněn z rasismu. Vyslovil totiž slovo ne*r a jeho humor se otíral i o nacismus. Skandály však i přes ztrátu některých klientů včetně Disneyho ustál a je stále populární.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání