Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na zem, ty zm*de! Okamžik, kdy hrdinný policista zadržel teroristu z mešity

Autor: shp - 
15. března 2019
10:31

Celý Nový Zéland je vzhůru nohama po teroristickém útoku na mešitu v Christchurchi. Na instagramu se objevilo video, které zachycuje hrdinného policistu zrovna v okamžiku, kdy zatýká podezřelého z krveprolití.

K zatčení došlo poté, co policejní auto narazilo do bílého auta, v němž podezřelý ujížděl. Zatímco mu kryje záda kolega, policista míří na řidiče pistolí, rozkazuje mu, ať si lehne na zem a následně ho zatýká.

Radost ze zatčení

Jo, na zem, ty zm*de,“ říká v kolemjedoucím voze autor videa, který ho následně zveřejnil na instagramu, kde se okamžitě stalo virálním. Radost, že byl podezřelý zatčen, má dotyčný evidentně velikou. A nejenom on.

Aby taky ne, když muž identifikující se jako Australan Brenton Tarrant (28) vysílal živě po internetu, jak za doprovodu hudby přijíždí k mešitě a následně masakruje muslimy. Obětí je minimálně 49, zraněných na 20.

Je prý rasista a mstitel

Tarrant označil sám sebe za hrdého bílého rasistu. Mstít se chtěl za teroristické útoky, které v minulosti spáchali muslimští extrémisté. Policisté na Novém Zélandu vyzvali všechny věřící, aby dnes nechodili do mešit. Útoky proběhly na dvou místech, zatčeni jsou celkem 4 lidé.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání