Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Z kanálu se ozýval dětský pláč! Tříhodinová záchranná akce. Nyní se pátrá po matce

Autor: DH - 
12. února 2019
16:15

Učiněný zázrak. I tak se dá nazvat nález novorozeného dítěte, jehož pláč z odvodňovací stoky zaslechl náhodný kolemjdoucí. Tříhodinová záchranná akce nakonec byla úspěšná a holčička je nyní v péči lékařů. Policisté pátrají po matce.

K hrůznému incidentu došlo v jihoafrickém městě Durban. Nejmenovaný svědek nedaleko svého domu něco zaslechl z odvodňovacího kanálu, který mají místní na pozemcích kvůli častým prudkým bouřím. Dotyčný si nejdřív myslel, že slyší kočku. Když ale poslouchal pozorně, uvědomil si, že by se mohlo jednat o dítě.

A měl pravdu! Když sundal poklop a vlezl dovnitř, v dálce uviděl plačící nahé děťátko. Okamžitě se tak rozjela rozsáhlá akce, které se účastnili jak policisté, tak i záchranáři a místní hasiči.

Celá operace, při které se museli záchranáři nejprve prokopat do země, následně prostor vyztužit a teprve poté začít se samotnou záchranou, trvala tři hodiny. Holčičku se však naštěstí podařilo vytáhnout v pořádku ven.

Novorozená holčička sice chviličku nereagovala, když s ní ale muž zaklepal, ožila. Okamžitě poté byla transportována do místní nemocnice. „Dívenka se sice bude muset zotavit z podchlazení, ale jinak není zraněná. Je ve stabilizovaném stavu,“ řekla médiím mluvčí nemocnice.

Kdo dítě v kanále odložil, bude nyní předmětem vyšetřování. „Policie se nyní bude snažit zjistit, za jakých okolností se dítě mohlo ocitnout v odvodňovacím kanále, a samozřejmě se bude snažit i zadržet jeho matku,“ doplnila mluvčí. Malá holčička dostala prozatímně jméno Storm, což v překladu znamená „Bouře“.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání