Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pacientku v kómatu znásilnil ošetřovatel! Zbožného křesťana usvědčila DNA dítěte!

Aktualizováno -
24. ledna 2019
14:05
Autor: ČTK, nkov, D. Jíchová, chal, rc - 
23. ledna 2019
18:15

Americkou veřejnost šokoval případ ženy, která na konci minulého roku porodila dítě, i když je už 14 let ve vegetativním stavu. Policie případ vyšetřovala jako znásilnění a nyní se jí podařilo zadržet údajného pachatele. Je jím podle všeho zaměstnanec pečovatelského ústavu Nathan Sutherland (36), ve kterém byla znásilněná žena umístěna.

Policie v arizonském Phoenixu zadržela zdravotníka podezřelého ze sexuálního útoku proti pacientce pečovatelského ústavu, která je dlouhodobě ve vegetativním stavu. Ve středu to uvedla agentura AP. Případ ženy, která v prosinci porodila zdravého chlapce, vyvolává mimořádnou pozornost světových médií.

Šestatřicetiletý Nathan Sutherland byl podle AP zadržen pro podezření ze znásilnění a fyzického násilí. Je zaměstnancem pečovatelského ústavu Hacienda HealthCare, kde je nemohoucí žena umístěna už 14 let. Žena byla ve vegetativním stavu od chvíle, kdy se málem utopila a utrpěla vážné poškození mozku. Sutherland byl pověřen péčí o její zdravotní stav. K zatčení podle AP vedla analýza DNA.

Devětadvacetiletá žena, jejíž jméno drží ústav i policie v tajnosti, přivedla syna na svět 29. prosince. Pečovatelé o těhotenství údajně nevěděli a zpočátku jim nebylo jasné, proč pacientka začala sténat. O události se rozhodl promluvit jeden ze zaměstnanců ústavu pro deník Independent. „Na místě byla jedna ze sester. Podle toho, co jsem slyšel, dítě odrodila ona,“ sdělil pod podmínkou anonymity. Ústav událost označil za „hluboce znepokojivý incident" a případ začala vyšetřovat policie. Poslední lékařskou prohlídku absolvovala žena loni v dubnu.

Pečovatelský ústav Hacienda HealthCare zavedl po propuknutí skandálu opatření, která by měla zajistit bezpečí pacientek. Ošetřovatelé mužského pohlaví například musí pracovat v doprovodu sestry. Vegetativní stav, do něhož žena upadla v dětství po pádu do vody, je porucha vědomí, při níž pacient nereaguje na podněty okolí, má však otevřené oči a fungují u něj kmenové reflexy včetně dýchání a krevního oběhu.

Stanici CNN se podařilo zjistit, že znásilněná žena pochází z indiánské rezervace San Carlos, kde žijí Apačové. „Když je váš blízký hospitalizován ve středisku paliativní péče, plně se spoléháte na jeho pracovníky. Zvláště proto, že jejich pacienti jsou ve velmi zranitelném stavu,“ prohlásil náčelník tamního kmene Terry Rambler. Narozené dítě je podle dostupných informací zdravé.

Po propuknutí skandálu se rodiny několika klientů ústavu rozhodly své příbuzné ze zařízení přemístit. Karina Cesena se dokonce rozhodla u své dcery, která je v Hacienda Healtcare umístěna, nonstop hlídkovat.

Nathan Sutherland, haitský sirotek, který byl jako dítě adoptován do USA, se již objevil u soudu. Přišel v tričku a sportovních kalhotách. Jeho obhájce David Gregan zdůraznil, že jeho klient má čistý rejstřík. Policie na něj přišla díky testům DNA, kterým podrobila všechny mužské pracovníky zařízení - výsledky porovnali s DNA dítěte. Otcem je právě Sutherland.

Podle jeho známých je Sutherland zbožný křesťan. Často vystupuje se svou sestrou v místních kostelech. „Moji rodiče se rozešli na Haiti a pamatuji si, že má máma se o nás nemohla postarat, tak nás dala do sirotčince,“ uvedl podle DailyMail Nathan v roce 2011. Sousedi Nathana popisují jako tichého rodinného muže. Minulý rok se rozvedl se svou manželkou Bridget. Rozvod se uskutečnil 28. prosince, tedy pouhých čtyřiadvacet hodin předtím, než jeho údajná oběť porodila. Se svou bývalou manželkou vychovává již čtyři děti.

kamii ( 25. ledna 2019 18:55 )

To mne hned také napadlo , jen tak břicho neskryje. Kdyby se o ní rodina starala nebo ji navštěvovala, tak si snad museli něčeho všimnout. Vrchol by byl, kdyby při tom porodu se probrala, ale to už je jiná pohádka. Toto je otřesné. Kill Bill hadr.

HledacPravdy ( 24. ledna 2019 20:45 )

Největším trestem bude 20 let placení alimentů

ostuda ( 24. ledna 2019 18:56 )

až jsem se lek že to je někdo z rodiny sykavých bavičů

antismejd ( 24. ledna 2019 14:38 )

zbožný křesťan.....tak to je fakt,ale fakt k popukání!!!!!

5nastolevceskych ( 23. ledna 2019 22:52 )

Alespoň při sexu neměla blbé kecy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání