Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté hledali v noci zbraň, kterou zabili čerpadlářku Janu Š. (†58): Podezřelého si přivedli s sebou

Aktualizováno -
16. ledna 2019
07:10
Autor: chal - 
15. ledna 2019
20:15

Policisté zadrželi v pondělí večer dva podezřelé z loňské prosincové vraždy čerpadlářky Jany Š. (†58). Podle informací Aktu.cz jde o Davida Š. a Ivana H. Kriminalisté se na místo zadržení prvního jmenovaného vrátili i v úterý večer, na místě měli hledat vražednou zbraň...

Policisté zasahovali v pondělí mezi 22:00 a půlnocí ve Vojkovicích na Mělnicku, kde podle Aktu.cz zadrželi třicetiletého Davida Š. Dalšího muže zadrželi v Kralupech nad Vltavou, mělo by jít o Ivana H. Oba dva mají mít podle různých zdrojů bohatou trestní minulost. V případě prokázání viny jim hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

„V současné době probíhají další úkony trestního řízení," uvedl k případu středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa. Zda už bylo rozhodnuto o vzetí obou podezřelých do vazby, mluvčí zatím neuvedl.

Kriminalisté se do Vojkovic vrátili i v úterý večer. V okolí řadového domu, kde Davida Š. zadrželi, měli podle TV Nova hledat pistoli, kterou byla vražda spáchána. Na místo přivedli i spoutaného podezřelého v doprovodu jeho právníka.

Osmapadesátiletá Jana Š. byla zavražděna při loupežném přepadení 3. prosince. Pachatelé ji zastřelili přes zavřené dveře, přestože se nebránila, naopak se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti čerpací stanice.

Po vraždě zrušila nelahozeveská čerpací stanice noční provoz. Podle jejího majitele by mělo zadržení dvou podezřelých nynější obsluhu uklidnit. „Určitě je to skvělé," komentovala dnešní oznámení policie pracovnice pumpy Lada B. Nepředpokládá ale, že noční provoz bude obnoven.

Starosta Nelahozevsi Jakub Brynda vnímá zadržení podezřelých pozitivně. „Doufám, že to jsou oni a že tu kapitolu budeme moci uzavřít, protože to byla tragédie," řekl ČTK. Lidé podle něj při hovorech často kroutili hlavou nad motivem vraždy.

Podezřelý, kterého policisté zadrželi ve Vojkovicích, neměl pravděpodobně v této obci na Mělnicku trvalý pobyt, řekla ČTK starostka Vojkovic Jana Koberová. Policisté muže v pondělí večer odvedli z bytu v rekreačním areálu u bývalé pískovny. Soukromý provozovatel tu postupně dostavuje řadový dům, nedaleko břehu je také restaurace. Podle starostky v lokalitě bydlí lidé, kteří nejsou v obci hlášeni k trvalému pobytu a s obcí přímo nemusejí vůbec přijít do styku.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Mrdka ( 16. ledna 2019 16:18 )

ZA VŠECHNO MŮŽE HAVEL! JE TO JEJICH TÁTA!

jasnovidec01 ( 16. ledna 2019 09:28 )

Dementi na diskusi ::::píšete mimo mísu,tenhle článek je o vraždě ženy....své politické nespokojené názory si pište třeba doma na WC...

blackhole1 ( 16. ledna 2019 08:04 )

Omlouvám se všem za své nazory,psaní v diskusích a někdy i hnusné komentáře. Jsem idiot v depresích. Už psát nebudu.Jen mě vždy do běla naštvou hnusné diskuse na téma Babiš, Zeman od hnusnych idiotů, kde se jim přeje to nejhorší a nikdo s tim nic nedělá. Slibuji, že už se vyjadřovat k ničemu nebudu, slibuji to vam i sobě. Odpuste. Omlouvám se.

hanka666 ( 16. ledna 2019 07:39 )

Lidé už mají dost toho kapitalistického bordelu.Svět se rychle mění a nastanou velké změny. Ono kapitalista bude vždy řvát s doutníkem v hubě a šampáněm v ruce, že jsi neschopný. A někteří jim na ty jejich zaplacené kecy neustále skáčou.

PPP150W ( 16. ledna 2019 00:07 )

Ano? A jak se to změní? Nastoupí opět diktatura proletariátu?

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,13 25,25
USD 23,33 23,51
GBP 29,25 29,45
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud