Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Policie dopadla údajné vrahy čerpadlářky z Nelahozevsi: Zatýkala je zásahová jednotka

Aktualizováno -
15. ledna 2019
14:00
Autor: yks - 
15. ledna 2019
08:33

Dvojí zatčení proběhlo v pondělí v noci na Mělnicku. Ve Vojkovicích zásahová jednotka zatýkala jednoho z údajných pachatelů přepadení čerpací benzínové stanice v Nelahozevsi, pravděpodobně vraha čerpadlářky. Dalšího podezřelého zatkli podle zjištění Aktu.cz v Kralupech nad Vltavou. Blesku zadržení podezřelých potvrdil tiskový mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

K jednomu zatčení došlo podle informací agentury Aktu.cz v pondělí v noci mezi 22. hodinou a půlnocí v domě ve Vojkovicích na Mělnicku. Zásahová jednotka tam zajistila 30letého muže. Druhý zásah se měl odehrát v Kralupech nad Vltavou. Dosud není jasné, zda byl tento druhý zadržený muž nebo žena.

„Včera jsme zadrželi dvě osoby podezřelé v případu zavražděné obsluhy čerpací stanice, ale k případu nemůžeme nyní podat žádné informace, protože stále probíhají úkony trestního řízení. K celé situaci se vyjádříme na zítřejší tiskové konferenci,“ řekl Blesku mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Oba zadržení by se měli nacházet na jedné z pražských policejních služeben. Případ dozoruje státní zástupce Tomáš Milec. Ani on však nechtěl případ komentovat. „Dokud nebudu mít usnesení o zahájení trestního stíhání, tak se k tomu nechci vyjadřovat,“ řekl serveru Lidovky.cz

V případě, že budou zadržené osoby shledány vinnými, hrozí jimi 15 až 20 let ve vězení, případně výjimečný trest.

Máte informace k tomuto případu? Volejte na nebo pište na 724 249 000, e-mail: tip@blesk.cz

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

K ozbrojenému přepadení došlo na čerpací stanici v Nelahozevsi 3. prosince v noci. Přesně ve 2:26 podle kamerových záznamů vběhla dvojice lupičů na benzínku a jeden z nich bez váhání skrze dveře zastřelil pumpařku Janu Š. (†58). Lupiči si odnesli pokladnu a pár drobností. Zatím není ani jasné, kvůli jaké částce dvojice vraždila, zřejmě šlo maximálně o desetitisíce.

Případ byl značně sledovaný; pachatelé ženu zastřelili, přestože se nebránila, naopak se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti čerpací stanice.

Policie při pátrání postupně uvolňovala další záznamy z kamer, podle kterých se snažila mimo jiné určit, zda čin spáchali dva muži nebo smíšený pár. Spekulace, zda druhý lupič byla žena, vyvolal zvláštní způsob chůze jedné z osob zachycených na kamerách. Kriminalisté postupně prověřovali stovky poznatků a svědectví, v rámci výzvy také hledali specifický batoh.

 

pjotri ( 15. ledna 2019 17:10 )

Na novinkach byl link na jeho FB. Smazli to.. Nemate nekdo ten link?

marlen52 ( 15. ledna 2019 15:51 )

doufám že dostanou podmínku

kristinn ( 15. ledna 2019 15:46 )

je super, že ich majú - ak sú to ovšem praví páchatelia. Len život zavraždenej nik nevráti...Vraha by som trýznila nekonečne...

Anticharta ( 15. ledna 2019 15:12 )

Gratulace

Anticharta ( 15. ledna 2019 15:10 )

Tak hlavně abys ho poznal ty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání