Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jaroslava (†86) hledaly stovky lidí, senior ležel mrtvý v poli

Jaroslava (†86) hledaly stovky lidí, seniora našli mrtvého v poli
Jaroslava (†86) hledaly stovky lidí, seniora našli mrtvého v poli  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
22. ledna 2019
12:13
Autor: DH - 
12. ledna 2019
14:40

Smutný konec má pátrání po 86letém seniorovi ze Schořova na Kutnohorsku, který 2. ledna odešel ze svého bydliště a od té doby ho nikdo neviděl. Jaroslava hledaly stovky lidí, bohužel byl po 14 dnech nalezen mrtvý na zoraném poli.

Šestaosmdesátiletý Jaroslav odešel z domu ve středu 2. ledna okolo 19. hodiny. Když se ho rodině nepodařilo svépomocí nalézt, obrátila se na policii. Všichni o něj měli velký strach, protože se léčil s vysokým krevním tlakem a trpěl Alzheimerovou nemocí. Do pátrání se proto zapojili nejen policisté a hasiči, ale i desítky dobrovolníků.

„Pátrání začalo hned v den oznámení, potápěči prohledali hasičskou nádrž uprostřed obce a přilehlé rybníky, dvakrát pomáhal také vrtulník s termovizí a další technika,“ řekla k průběhu akce Kateřina Dlouhá z kutnohorské kriminálky. I přes velké úsilí všech se ale muže nedařilo nalézt.

Nejhorší obavy se bohužel nakonec naplnily. „Muž byl nalezen na zoraném poli ve směru na obec Žáky – v lokalitě zvané U Bažantnice. Stalo se tak ve středu 16. ledna v odpoledních hodinách. Byl nalezen osobou, která náhodně projížděla kolem, bohužel už bez známek života,“ potvrdila mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková. Prvnotní šetření neodhalilo, že by na jeho smrti měl podíl někdo cizí, nařízena ale byla pro jistotu i soudní pitva.

cotoje ( 14. ledna 2019 10:42 )

po tolika dnech je podle mě mrtvý a zmrzlý a nechápu že ho někdo nasadí do auta a odveze pryč co to jsou za lidi já zásadně stopaře neberu a večer jak tma už bych vůbec nezastavila dneska nevíte zda vás někdo pro 20 korun zabije

HledacPravdy ( 13. ledna 2019 15:17 )

Snad si jen udělal výlet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání