Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž vyzbrojený nožem na silvestra pobodal tři lidi, křičel prý slovo „Alláh“

Autor: ČTK, yks - 
1. ledna 2019
08:05

Muž vyzbrojený nožem pobodal v pondělí večer v centru Manchesteru na stanici železnice a tramvaje tři osoby - muže, ženu a policistu. Agresora zadržela policie, stanice Manchester Victoria je uzavřená. Útok vyšetřuje protiteroristická policie. Útočník byl zadržen. Podle deníku Daily Mail křičel muž „Alláh“, což agentury nepotvrdily.

Muž a žena byli převezeni do nemocnice. Média neuvádí, v jakém jsou stavu. Policista byl raněn do ramene. Na místě zůstávají jeho kolegové. Manchesterská radnice potvrdila, že silvestrovské oslavy v centru města budou pokračovat a že posílí bezpečnostní opatření.

Situaci popsal producent živého vysílání rozhlasové stanice BBC 5 Sam Clack, který byl shodou okolností „velmi blízko té nejděsivější věci“. Nejprve na tramvajové zastávce spatřil pobodaného muže a posléze uslyšel výkřik, uvedl.

„Žena srdceryvně křičela, vypadalo to, jako by se prali. Viděl jsem, jak se k němu blíží policisté v reflexních vestách. Přiblížil se ke mně,“ líčí útok Clack. "Sklopil jsem pohled a zaznamenal jsem, že drží nůž s černou rukojetí, s ostřím dlouhým dobrých 30 centimetrů" dodal.

 

Policisté na útočníka použili pepřový sprej a elektrický paralyzér. „Byl velmi agresivní a rozhodně měl v úmyslu napáchat víc škody, než se mu skutečně povedlo,“ konstatoval Clack.

„Dokud budete bombardovat cizí země, tyhle s*ačky se budou opakovat,“ řekl podle Clacka agresor v momentě, kdy jej policisté drželi paralyzovaného na zemi.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání