Vynesení rozsudku nad  Terezou obviněnou z pašování heroinu se ve středu nijak nepřiblížilo. Státní zástupce chce obvinění v případu rozšířit na další osoby, nyní se čeká, jak rozhodne Vrchní soud.

„Soudní stání muselo být odročeno na čtvrtek. Státní zástupce totiž navrhnul do případu přidat další obviněné, a soudce tak čeká na rozhodnutí Vrchního soudu,“ vysvětlil Michal Bucháček z Ministerstva zahraničních věcí. Pokud Vrchní soud návrh zamítne, bude líčení pokračovat ve čtvrtek.

I když se soud s Terezou nijak nepohnul, v justičním paláci bylo, jak už je kolem Terezy běžné, pořádně rušno! Terezu totiž místní považují za opravdovou krásku, pákistánská média o ní dokonce referují jako o modelce.

Češka obviněná v Pákistánu z pašování heroinu svým půvabem učarovala nejednomu tamnímu muži. Právník Shoaib Nazi Terezu dokonce požádal přímo v soudní síni o ruku a podle všeho se nenechá odradit ani odmítnutím a vykázáním ze síně.

Jak se ve středu ukázalo, Tereza dokázala zapůsobit dokonce i na jistou Javerii z policejní eskorty, se kterou se cestou k soudu často baví a vtipkuje s ní. Javeria samozřejmě jako muslimka Vánoce neslaví, ale podle všeho si uvědomuje, jak jsou pro Evropany důležité. Tereza se totiž ve středu od Javerie dočkala krásného vánočního dárku. O dojemném momentu předání Blesk informoval pákistánský zdroj.

„Javeria dala Tereze k Vánocům nové náušnice. Tereza jí děkovala a byla moc šťastná,“ sdělil. „Javeria mi řekla, že je jí Tereza moc sympatická, proto ji obdarovala,“ vysvětlil nečekaný krok mladé policistky. Prý má dokonce v záloze ještě další dárek, kterým chce neštěstím a soudem stíhané Češce zlepšit náladu.

Celníci zadrželi Terezu 10. ledna na letišti v pákistánském Láhauru těsně před odletem ze země, když v jejím kufru našli skoro devět kilo heroinu. Tereza od začátku tvrdí, že je nevinná a o droze nevěděla.

Fotogalerie
46 fotografií