Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mrtvolu německé „Maddie“ (†9) uklidil nejspíš do lesa. Zatčený Němec unikal 17 let. Dlouhých 10 let pykal nevinný

Autor: ČTK - 
11. prosince 2018
20:21

Sedmnáct let po vraždě devítileté školačky Peggy Knoblochové vydal soud v Bavorsku zatykač na Manuela S. (41). Ten je už od pondělí ve vazbě a vinu popírá. Policie a prokuratura má ale podle agentury DPA závažná podezření. To ve srozumitelné řeči znamená, že jsou si jeho vinou téměř jisti.

Vražda, kterou německá média označují za jednu z nejtajemnějších v Německu, tak bude zřejmě objasněna. Podezřelý byl v hledáčku policie již bezprostředně po vraždě, chránilo ho ale alibi, které se nyní ukázalo jako falešné.

Podle státního zastupitelství byl muž v roce 2001 pachatelem či spolupachatelem vraždy a těla dívky se zbavil v lese. Mrtvolu v pokročilém stadiu rozkladu nalezl až v roce 2016 houbař ve spolkové zemi Durynsko, asi 15 kilometrů od jejího domova. Zatčený muž potvrzuje, že tělo do lesa odvezl, popírá ale svou účast na vraždě.

V průběhu let byla v kauze řada podezřelých. V roce 2004 byl odsouzen k doživotnímu pobytu v psychiatrické léčebně 26letý duševně nemocný Ulvi Kulac. Trest si odpykával na psychiatrii. Propuštěn byl až o deset let později po nově nařízeném procesu. 

V roce 2016 navíc objevili kriminalisté na místě nálezu pozůstatků dívky DNA neonacisty Uwe Böhnhardta z organizace Národně socialistické podzemí (NSU), jejíž vůdkyně Beata Zschäpeová letos dostala doživotí za deset vražd a dva bombové útoky. Böhnhardt byl v té době již po smrti a jeho DNA se na místo dostala nedopatřením při vyšetřování.

petrw ( 12. prosince 2018 06:17 )

to je ta co jela sama s ponikem s taznym vozikem? jestli ano ..tak je to taky vina rodicu nechat ji o samote po silnici kde jsou okolo lesy...A Madddiez Britanie to je to same nechali tri deti o samote!Meli je urady v Britanii zavrit !!!!za opusteni deti!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání