Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt „miliardářky“ ze severu Čech: Sebevraždu nespáchala, tvrdí partner

Záhadná smrt „miliardářky“ ze severu Čech: Sebevraždu nespáchala, tvrdí partner (ilustrační foto)
Záhadná smrt „miliardářky“ ze severu Čech: Sebevraždu nespáchala, tvrdí partner (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
11. prosince 2018
19:10

Přibližně 12 miliard korun prošlo pod rukama Zuzaně K. (†43), která pracovala jako vedoucí směnáren na severu Čech. Ženu našli loni v září mrtvou u obce Povrly. Podle policie se zastřelila vlastní zbraní kvůli podezření ze zpronevěry. Její partner tuto verzi však razantně odmítá.

K tragédii došlo loni 7. září. Na lesní cestě u ústecké obce Povrly byla objevena bílá octavia a v ní mrtvá 43letá žena se střelným zraněním. Podle informací MF Dnes šlo o Zuzanu K., která pracovala jako vedoucí sítě patnácti směnáren, která patří jisté nejmenované severočeské firmě, a úkolem ženy byl převoz hotovosti mezi pobočkami a bankami a směna valut.

Policie případ uzavřela jako sebevraždu, cizímu zavinění nic podle kriminalistů nenasvědčovalo. Střelná rána pocházela z její vlastní legální zbraně a motivem mohlo být trestní oznámení podané v osudný den, podle kterého zpronevěřila 100 milionů korun. Astronomická suma 12 miliard, která jí měla celkem projít pod rukama, však zaujala i vyšetřovatele z krajské hospodářské kriminálky, od kterých si následně podle MF Dnes případ převzala Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). Zpronevěrou se však nezabývají, spíš je zajímají neobvykle silné finanční toky mezi směnárnami, které nasvědčují tomu, že šlo o tzv. praní špinavých peněz, tedy legalizaci výnosů z trestné činnosti. NCOZ se však k případu vyjadřovat zatím nechce. Stejně tak se odmítla vyjádřit i firma, která ženu zaměstnávala.

Partner zemřelé ženy nařknutí ze zpronevěry razantně odmítá. Kdybychom měli 100 milionů, myslíte, že bychom žili tady?“ řekl deníku v bytě ve starém panelovém domě na okraji vesničky u Děčína, který s přítelkyní obývali.

Ladislav F. dle svých slov rovněž převážel hotovost mezi směnárnami. Potvrdil i to, že šlo o vskutku vysoké částky, klidně i 100 milionů korun naráz. Zuzana podle něj pracovala každý den od devíti do sedmi a jezdila nejen po severu Čech, ale i na Moravu. 

Verzi o sebevraždě rozhodně nevěří. Zuzana se prý s žádnými obavami blízkým nesvěřila, nezanechala dopis na rozloučenou a navíc se to stalo den před jeho narozeninami. „Nechovala se nijak podivně, nevěřím, že se zabila sama,“ řekl redaktorům Ladislav F.

 

Kopulecka ( 12. prosince 2018 07:18 )

Co soudni pitva?asi ne co? Kdo pak chce aby se nanic nepřišlo coooo!!! Jde o obrvskou sumu pane stejskal😊

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání