Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tereza u soudu v Pákistánu: Právník domluvil tajnou večerní schůzku

Autor: dce - 
6. prosince 2018
13:03

Tereza (22) už předem věděla, že ve čtvrtek jde k soudu prakticky zbytečně. Soudce má dovolenou, ale byla nařízena docházka, a tak se k soudu vydat museli. Nakonec ale cesta z vězení, kde mladá Češka sedí za pašování heroinu, nebyla zbytečná. Na večer její právník domluvil tajnou schůzku!

Po pondělním soudu plném událostí čekalo Terezu ve čtvrtek jen krátké jednání, na kterém se zapíše docházka a poputuje opět zpátky za mříže. Místo toho měla možnost popovídat si se zaměstnankyní českého velvyslanectví, patrně asistentkou konzula.

S mladou ženou mluvila údajně asi čtvrt hodiny o svém případu a problémech, kterým čelí. Tereza nechtěla konkrétně prozradit, o čem si povídaly, uvedla pouze, že jí nepředala žádnou tajnou zprávu. Zaměstnankyni z velvyslanectví ovšem poprosila, aby přišla v den rozsudku k soudu.

Terezin advokát si s ženou pak domluvil schůzku už na čtvrteční večer. Patrně ji bude chtít blíže seznámit s Tereziným případem.

Terezu zadrželi pákistánští celníci na letišti v Láhauru 10. ledna. Při třetí kontrole u ní totiž objevili téměř devět kilogramů heroinu. Mladá Češka tvrdí, že o drogách nevěděla. Už téměř rok teď Tereza navštěvuje láhaurský soud a čeká na rozsudek. Vzhledem k tomu, že jde o cizinku a vezla méně než 10 kilo drog, nehrozí jí trest smrti a patrně ani doživotí. I tak čelí deseti letům v místním vězení. Česko totiž nemá s Pákistánem dohodu o vydávání zločinců.

mbures ( 8. prosince 2018 11:57 )

Popravit, a pokud ne, tak tak 25 let tvrdého kriminálu, a každý den ji pořádně mlátit. Podílela se na ničení lidí, tak musí být zničena.

mbures ( 8. prosince 2018 11:53 )

Žádná nenávist, ale boj proti obchodu s drogami. Pokud je ta možnost, tak trest smrti a nejlépe veřejně. V Pákistánu se dává provaz.

avitka ( 7. prosince 2018 08:09 )

... zase všichni plivete jed... nedá se to ani číst... kde se ve vas bere tolik zloby a nenávisti, lidi...?

Leonie ( 6. prosince 2018 18:23 )

Přesně tak. Živíme kvanta agresivních a nebezpečných recidivistů, kteří jiní nebudou. Ona nikomu fyzicky neublížila, byla jen mladá a hloupá. Kdyby nesedla na lep protřelé prostitutce Simoně, šla by v životě jinou cestou.

Leonie ( 6. prosince 2018 18:18 )

Já bych byla poněkud mírnější. Myslím si, že tři roky v pákistánském pekle jsou tak maximum, co může zvládnout. Zbytek do 15 let v Čechách. Za to pašování bych jí ani nedávala tolik, ale za to, že k tomu svému stylu života sváděla další dívky, souhlasím s 15.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání