Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrat v případu vraždy pumpařky Jany (†58): Komplicem mohl být postižený! Vydala již policie její tělo?

Aktualizováno -
6. prosince 2018
19:20
Autor: ital - 
6. prosince 2018
08:22

Od chladnokrevné vraždy, jež se stala na benzinové stanici u Nelahozevsi na Mělnicku, uběhly již tři dny a policie stále pátrá po pachatelích. Zatím není jisté, zda hledá muže a ženu nebo dva muže. Deník MF DNES uvedl, že policisté obdrželi telefonát od lékaře ortopeda, který jim sdělil, že mohlo jít o muže trpícího nemocnými klouby. 

Klátivá a rozevlátá chůze druhé osoby účastnící se loupežné vraždy na benzince přivedla policisty na myšlenku, že mohlo jít o ženu. Podle vyjádření ortopeda to však mohl být muž trpící postižením kolenních kloubů. „Dokonce z chůze identifikoval, že by jeho nemoc měla být již v pokročilé fázi,“ sdělil deníku policejní zdroj. Vyšetřovatelé však zatím nevylučují ani jednu variantu. „Policisté stále pracují s oběma možnostmi,“ oznámil středočeský policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Truchlící rodina zavražděné ženy bude mít patrně již brzy možnost se s ní rozloučit. Podle aktuálních, dosud neověřených zpráv policie již vydala její tělo rodině. 

Policie by mohla mít také otisky vrahova komplice. Druhý pachatel totiž podle MF Dnes uklouzl po náboji, jenž vyletěl z komory zbraně, a opřel se o pult rukou, na níž neměl rukavici. Z benzinky poté vrah odnesl pokladnu a komplic několik kartonů cigaret. Na záznamu z venkovní kamery je vidět, že oba pachatelé utekli z místa činu pěšky, směrem do pole.

Policisté už prověřují zhruba stovku poznatků lidí k případu. Dál vyzývají všechny, kdo se mezi pondělní 2:00 a 3:00 pohybovali v okolí benzinové stanice, aby se policii přihlásili.

„Kriminalisté děkují veřejnosti za spolupráci a zároveň žádají o další pomoc jakýchkoliv svědků a řidičů, kteří se v pondělí 3. prosince pohybovali mezi 2. a 3. hodinou ranní v okolí místa činu nebo přímo na silnici 608 a všimli si podezřelých osob nebo vozidla. Řidiči, kteří mají kamerový systém v autě, nám budou také velmi nápomocní,“ řekl mluvčí Chalupa. V případě odsouzení hrozí pachateli za vraždu i výjimečný trest.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

valdom_hayzle ( 8. prosince 2018 12:39 )

Můj názor: nebyl zhulený, ani postižený. Když vešel do prodejny, klouzaly mu boty na dlažbě. Když odcházeli, už chodil o hodně líp, a venku v pohodě utíkal. Takže názor pana ortopeda je hodně mylný.

Sarka Vargova ( 8. prosince 2018 01:42 )

Myslím , že to není postižený muž , ani žena . Je to pěkně vyfetovaný týpek !!!

bt961 ( 7. prosince 2018 23:57 )

Tech batohu si musel nekdo vsimnout i toho obleceni. Jak jsou vysoci se da lehce zjistit. Kde to spi? Procesat cele okoli, dva kamaradi, par.

bt961 ( 7. prosince 2018 23:54 )

Komu to pises?

janka69 ( 7. prosince 2018 22:23 )

ha , ha , ha , nie je to náhodou tvoje IQ ?! sere ťa , že sú ženy múdrejšie , či ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání