Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kočkovy (†28) květiny za milion jsou fuč: Rodina oběti měsíc a půl po nehodě stále čeká na spravedlnost

Autor: Zpravodajové Blesku - 
26. listopadu 2018
11:30

Po jízdě v protisměru zabil na D11 sebe a dalšího řidiče. Přesto pompézní pohřeb Jana Kočky mladšího (†28) přilákal v říjnu pozornost známých osobností i obyčejných lidí. Jen květiny stály milion korun! Nyní z hrobu zmizely.

Obří hromada smutečních věnců z rudých a bílých růží zavalila rozlehlý hrob na Olšanských hřbitovech tak, že pod ní nebyl vidět ani kousek náhrobního kamene. Jméno nebožtíka tak kolemjdoucí mohli odhadovat z nápisů na stuhách. „Milovanému Jeníčkovi dědeček s babičkou,“ stálo na jedné z nich.

Většině lidí ale i tak bylo na první pohled jasné, že pod záplavou květin je pochován vnuk provozovatele matějské pouti Václava Kočky (77). Podle informací Blesku stály smuteční věnce od rodiny i hostů dohromady milion korun. Žádný jiný hrob na Olšanských hřbitovech se takovou pompou nehonosil. V listopadu květiny na hrobu stále byly, hlavičky velikých růží ale začaly vadnout a do věnců napadalo listí.

Šla do koše?

Na Dušičky přibyly další kytice a záplava svící, které musely stát na chodníku před hrobem. Na něj se už totiž nevešly. Okázalou záplavu květin nyní vystřídal jeden střídmý smuteční věnec. Rodina už se ke smrti Jana Kočky mladšího nechce vyjadřovat a nesdělila ani, jak s výzdobou za milion naložila. Zřejmě skončila v odpadcích.

V noci v protisměru

Jan Kočka mladší zemřel letos 28. září. Se svým mercedesem najel kolem čtvrté hodiny ráno na dálnici D11 do protisměru, ve kterém jel asi dva kilometry. Pak se čelně srazil s nákladním vozem. Obě vozidla začala hořet, kromě Kočky při nehodě zemřel ještě řidič náklaďáku Miloslav V. (†28).

Fotogalerie Pohřeb Jana Kočky (†28): Útok na kolotočáře, parkování na… 232 fotografií

Měl v krvi alkohol

Důvody, proč Kočka najel do protisměru, nejsou stále jasné. Policie nezveřejnila výsledky toxikologických zkoušek, a tak se stále neví, zda byl pod vlivem alkoholu či jiných látek. Státní zastupitelství na případ uvalilo embargo.

„Ještě se čeká na znalecký posudek z oboru dopravy ke stanovení rychlosti a vyloučení technické závady. Aby byla přesně stanovena příčina nehody,“ řekl dříve státní zástupce Ludvík Lukáš. Odhadl, že informace zveřejní na konci listopadu, dosud k tomu však nedošlo.

5nastolevceskych ( 26. listopadu 2018 21:39 )

Jen odvedení pozornosti od faktu, že soudruh estébák Babiš v té době ovlivňoval svědka ve své zlodějské kauze.

gabreta ( 26. listopadu 2018 21:26 )

No a co, že jsou fuč? Babišovi, Zemanovi, Okamurovi a Hamáčkovi je ukradli za přítomnosti kamer TV a Policie ČR a stalo se něco?

koment ( 26. listopadu 2018 18:54 )

Proč diskuzi pod takovým článkem vůbec povolujou? Sprostá chrapounská lůza co závidí i pohřeb..

slovan1954 ( 26. listopadu 2018 17:24 )

janhu ( 26. listopadu 2018 16:32 )

zase havlodní zrůdy kradly jako straky ,nic jiného neuní mnež krást lhát ,vraždit praha je líhen havlofašismu ,agresivních extremistů , policie bezmocně čumí na na výtržníky,zloděje jak kradou kytice ,jak házejí předměty na prezidenta čr a jeho návštevy, jak likvidují pomníky, agresivní naci havlo teroristé vítači islámských teroristů bakalovy zlodějské špíny extremismem bojují proti výsledkům voleb , zrůdy které rozkradly majetek čr za 10 bilionů ,organizují je mafiáni ods, topstan,kdu,zel řízení CIA ...čili zloději, korupčníci ,teroristé

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání