Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž z Pardubic (28) zabil dvoutýdenní miminko. Chtěl, aby dcerka přestala brečet: Soud ho poslal na 18 let za mříže

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv)
Autor: chal, ČTK - 
20. listopadu 2018
17:26

Téměř 20 let vyměřil pardubický soud muži (28) za vraždu své vlastní 14denní dcery. Otec s dítětem silně třásl, aby přestalo brečet, pak jím udeřil pravděpodobně o zem.

Muže, který letos v dubnu zavraždil své malé dítě, poslal v úterý pardubický soud na 18 let do vězení. Vyplývá to z rozsudku, který ČTK poskytl mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Jan Kulhánek. Rozhodnutí není pravomocné, obžalovaný si ponechal lhůtu pro podání odvolání.

Podle spisu osmadvacetiletý muž letos 11. dubna s ani ne dvoutýdenní dcerou několikrát velmi silně zatřásl tak, že jí hlava volně létala zepředu dozadu, později s ní ještě udeřil, zřejmě o zem. Dítě na následky vážných zranění na místě zemřelo. Matka dítěte, družka obžalovaného, byla v té době u lékaře se starším synem.

Obžalovaný tvrdil, že chtěl dosáhnout toho, aby dítě přestalo plakat. Když si později všiml, že má nepřirozenou barvu, snažil se je oživit. To se však nepovedlo ani jemu, ani přivolaným záchranářům. Dítě zemřelo na úrazový otok mozku při zlomenině klenby lební a krvácení pod tvrdou plenou mozkovou a omozečnici.

Muž má podle rozsudku rovněž zaplatit půl milionu korun další poškozené za způsobenou nemajetkovou újmu. S dalším nárokem ji soud odkázal na řízení ve věcech občanskoprávních. Všeobecné zdravotní pojišťovně má muž zaplatit 6481 korun.

bobou ( 21. listopadu 2018 07:48 )

Celých 20 let s ním také třást, mlátit s ním o zem. Makat od rána do večera o vodě a suchém chlebu. A povinně vykastrovat, aby již nemohl plodit další děti.

verka1 ( 20. listopadu 2018 22:26 )

Chudák holčička. Tento vrah patří do ústavu se léčit. Co zaznělo na TV Nova má mít ještě staršího syna o kterého se taky neuměl starat, vychovávat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání