Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

David najal nájemného vraha na manželku Lucii: Češku rozčtvrtil v Mexiku! Po 10 letech se pokouší dostat z vězení

Autor: dce - 
12. listopadu 2018
12:19

Brutální vražda Češky Lucie (†26) před deseti lety šokovala i v Mexiku. Právě tam si totiž její manžel (43) objednal nájemného vraha. Její rozřezané tělo poté odnesl v igelitkách do rokle a podpálil. Tvrdil, že Lucii někdo unesl, nakonec ale kápl božskou. Dostal 46 let, které měl strávit v mexickém vězení. Nyní se ale dožaduje propuštění. Lucčini rodiče jsou v šoku.

Jejich manželství vypadalo idylicky a to i přes tisíce kilometrů, které je většinu času dělily. David žil už několik let v Mexiku, Lucie za ním pravidelně dojížděla. Po jedné z takových návštěv roce 2008 se už ale nevrátila. A brzy se ukázalo, že manželství nebylo tak ukázkové, jak se mohlo zdát.

David si totiž najal nájemného vraha, aby jeho manželku, která mu pohrozila rozvodem, zabil. A to se taky stalo. Její rozčtvrcené tělo ve dvou igelitových pytlích odnesl do rokle, polil hořlavinou a zapálil. Před policií dělal, že manželka od něj odešla sama, pak nahlásil zmizení a naznačil i únos, který by v Mexiku nebyl ničím zvláštním.

Policisté ale jeho lži prokoukli velmi záhy, Schmit se nakonec přiznal a prásknul i svého komplice - nájemného vraha Rafaela Rivelina Renteríu. Schmit po táhlém soudním sporu vyfasoval 46 let a 3 měsíce v místním kriminále. Lucčini rodiče doufali, že tam dlouho nepřežije - tohohle vězení se totiž bojí i drsní kriminálníci.

Deník ovšem přišel s informací, že se Schmit pokouší dostat na svobodu - patrně usiluje o snížení či prominutí části trestu. "Když jsem se dozvěděl, že usiluje o propuštění z vězení, byl jsem v šoku,“ řekl Deníku otec zavražděné dívky, Jaroslav Marta z Ostravy. O Schmitově žádosti se dozvěděl od velvyslanectví.

"Chce se dostat z vězení. Zřejmě si myslí, že deset let je dostatečný trest za to, co udělal. Zdá se mi to neuvěřitelné. Z ambasády mi napsali, že mu potvrdili celý trest, on se však odvolal k vyšší soudní instanci," vysvětlil Lucčin otec. "Za celou tu dobu se nám neomluvil, žádný dopis, žádná slova lítosti."

hanka666 ( 31. prosince 2018 21:25 )

Znala jsem je oba dva, Lucku velice dobře.Pracovala především Lucka, David se jen vezl.Spousta lidí jim jejich lásku záviděla a nikdy by si nepomysleli, že ta láska takhle dopadne. On měl z předchozího vztahu dítě, kvůli Lucce se rozvedl a zakrátko se vzali a odjeli do Mexika.Tady on kšeftoval se vším možným ale moc se mu nevedlo.Před cestou do Mexika penězi moc neoplývali, to vím bezpečně.Vždy si na Lucku vzpomenu o vánocích, ten den se narodila.

JesseJames ( 28. prosince 2018 21:21 )

Když neměli děti a ona hrozila rozvodem, tak co za tím stálo? Žárlivost nebo majetek? Když David pracoval v Mexiku a Lucie za ním mohla dojíždět, peněz měli zřejmě dost. Dá se tedy předpokládat že Lucie stála více o jeho peníze než o něj. Tedy zlatokopka. Pokud by to bylo opravdu tak, pak je to dále již jen klasika.

XLADI ( 14. listopadu 2018 08:03 )

Ješitnost. Na tý fotce na posteli vypadá jako typickej Macho. Frajer až na půdu ale jakmile není po jeho stane se z něj monstrum.

lunatic ( 13. listopadu 2018 09:24 )

Unikl mi důvod proč se ti 2 lidé vzali?

kurioko ( 13. listopadu 2018 05:51 )

Tohle nechápu. Děti neměli. On o ní nestál. Tak proč?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání