Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragická smrt litoměřického kněze Marka: Zemřel po srážce s cisternou u Mělníka

Autor: dce - 
12. listopadu 2018
18:50

Několik dní bojoval pravoslavný kněz Marek Krupica o život v nemocnici poté, co se jeho vůz na Mělnicku střetl s naloženou cisternou. Minulý týden ovšem těžkým zraněním podlehl.

Co přesně se osudný den 29. října na silnici u Želíz stalo, není zcela jasné. V jedné ze zatáček se zde osobní vůz střetl s plně naloženou cisternou. Následky byly katastrofální. „Obě vozidla skončila mimo vozovku na opačných stranách silnice. Cisterna se převrátila na bok, osobní vozidlo bylo na kolech, ale v kabině zůstal zaklíněný těžce zraněný řidič,“ uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Podle serveru Novinky.cz se před místem nehody nacházela na vozovce kluzká kapalina, kvůli které mohl osobní vůz dostat smyk a vjel v protisměru přímo do cesty cisterně.

Hasiči muže z osobáku vyprostili a předali záchranářům, kvůli špatnému počasí ovšem nemohl vzlétnout vrtulník, a tak byl řidič převezen pozemní jednotkou do pražské nemocnice.

Z cisterny, která skončila mimo vozovku a převážela pohonné hmoty, navíc unikal benzin, který se hasiči snažili zachytit. Hasiči byli připraveni i na možnost výbuchu, ačkoliv naměřili jen velmi nízké hodnoty, které by napovídaly možnosti exploze.

Těžce zraněným řidičem osobáku byl podle Deníku pravoslavný kněz archimandrita ThDr. Marek Krupica, Th.D. Bohužel zemřel po boji s vážnými zraněními v úterý 6. listopadu večer. O smrti oblíbeného kněze informovala Pražská pravoslavná eparchie na svých webových stránkách.

Vzpominka65 ( 14. listopadu 2018 16:10 )

Jak stupidní názory na cizí neštěstí.Bylo mou ctí tohoto člověka znát,byl to velice vzdělaný a chytrý pán.Je nám velice líto,že takto zkončil jeho zivot.Dokazal rozdávat radost,miloval psy, měl čistou duši, cítil s lidmi, kteří prožívali bolest. Nezaslouží si takové komentáře, které jsou pod článkem.Sam by se jim zasmál a myslel si něco o malých zakrnělých mozečcich,co nepoznaly opravdové štěstí a lásku v životě.Kdyby bylo víc takových lidí ve společnosti, jako byl o.Marek,bylo by na světě krásně.Bohužel,trollové se vždy ozvou, když se jim dá možnost.Ale každé 🐷 se dočká svého řezníka. Všem jeho známým, kamarádům a rodině přeji upřímnou soustrast.Citim s Vámi a je mi vše moc líto. Nikdy nezapomenu.AK

zacoaproc ( 12. listopadu 2018 22:29 )

Zdechni ty hovado!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání