Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Z možného pedofila se vyklubal zloděj. Školačku odlákal na klidné místo a okradl ji

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal - 
7. listopadu 2018
20:21

V Mostu na severu Čech několik dní panovaly obavy z řádění pedofila. V úterý odpoledne se tam totiž snažil cizí muž nezletilou školačku přemluvit, aby s ním šla dovnitř do domu. Když se mu to nepodařilo, dívce ukradl telefon a z místa odešel. Ve čtvrtek policisté muže dopadli.

Kriminalisté z Mostu dopadli muže, který v úterý odpoledne pod falešnou záminkou oslovil dívku a pak se ji pokusil nalákat do obytného domu. To se mu naštěstí nepodařilo. Muž školačce vzal mobilní telefon a z místa odešel. Děvče naštěstí neutrpělo žádné zranění.

Podle informací FTV Prima si dvojice všimla kolegyně dívčiny matky. Ženě zavolala s tím, že její dceru viděla s cizím mužem. Vyděšená matka dceři okamžitě zavolala, telefon byl ale nedostupný. Kontaktovala tedy policii, která začala situaci okamžitě řešit.

K události došlo v úterý kolem jedné hodiny odpoledne. Dvojice se podle policistů pohybovala v lokalitě u mostecké nemocnice směrem k 1. základní škole a poté i v ulici SNP. 

Policisté možného pedofila dopadli ve čtvrtek, když se se pohyboval centrem Mostu. Po výslechu vyšlo najevo, že dívku znásilnit ani unést nechtěl. Upoutala ho ve chvíli, kdy vytáhla mobilní telefon, muž se rozhodl, že ho dítěti vezme. Protože se ale dívka nacházela na místě, kde bylo v danou chvíli moc lidí, odlákal ji stranou, aby ji mohl v poklidu okrást.

Policisté tak případ překvalifikovali a místo pokusu o únos tak vyšetřují "pouze" krádež.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání