Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Paraglidistka skončila v Beskydech v nesnázích: Zřítila se do větví, které ji uvěznily

Autor: ČTK - 
19. října 2018
18:11

Čtyřicetiletá paraglidistka se dopoledne zřítila a dopadla do větví vysokého smrku pod špičkou Javorového vrchu v Beskydech. Na záchraně se podíleli členové Horské služby a hasiči. Žena zřejmě vyvázla bez zranění. Počasí dnes bylo ke sportovním aktivitám tohoto typu naprosto nevhodné, uvedla Horská služba Beskydy.

Beskydskou Horskou službu požádal o pomoc dispečink krajských hasičů. "Na udané místo vyjeli ihned dva naši záchranáři s lanovou a lezeckou technikou. K nehodě zároveň vyrazili i hasiči a jejich speciální lezecká skupina z Frýdku-Místku. Paraglidistka měla být podle hlášení bez zranění, ale uvízla ve výšce asi třiceti metrů," popsal začátek záchranné akce v tiskové zprávě Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy.

Záchranářům komplikovalo zásah počasí. "Ve vyšších polohách leží nízká oblačnost, která v nižších partiích přechází do husté mlhy. Vlastně vůbec nechápeme, jak mohla paraglidistka v takových podmínkách startovat. Současná situace vylučuje bezpečný start i let a především orientaci v prostoru předpokládaného přistání," komentoval místní podmínky Pavlica.

"Podařilo se nám ale ženu za použití lezecké techniky ve výšce zajistit a šetrně spustit na zem. Neocenitelnými partnery v zásahu nám byli právě členové lezeckého týmu hasičů," uvedl Pavlica. Vyzval paraglidisty, aby se v tomto počasí vyvarovali všech startů.

yokky ( 19. října 2018 23:28 )

kdyby byla v kuchyni,tak se ji to nestalo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání