Mladý řidič na sebe policisty upozornil tím, že je na dálnici předjížděl s rozsvícenými dálkovými světly. „Policisté se proto rozhodli vozidlo zkontrolovat. Řidič ale na signál Stop nezastavil a agresivní jízdou pokračoval do Brna,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Když řidič nedbal ani na další výzvy k zastavení, zapojilo se do pronásledování několik policejních aut. „Postavený zátaras v Plotní ulici objel a ujížděl dál k obchodnímu domu v Tkalcovské ulici,“ popsal další sled událostí mluvčí policie.

Zbrzdili ho strážníci

To už se do akce zapojili i strážníci. „Naše hlídka tam právě kontrolovala okolí hypermarketu. Když viděla, jak policisté pronásledují vůz, najela k výjezdu z parkoviště a cestu prchajícímu autu zablokovala. Řidič do jejich auta narazil, ale srážka ho výrazně zbrzdila,“ řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.



Nechtěl se vzdát

Toho okamžitě využili policisté, kteří osobnímu autu prostřelili dvě pneumatiky. Řidič se přesto nechtěl vzdát a čelně narazil do auta dálniční policie. „Jeden ze strážníků řidiče vytáhl z auta, a protože muž i nadále kladl odpor, strážník ho kolenem zafixoval u země,“ doplnil Ghanem.

Kriminalisté následně zjistili, že řidič byl letos potrestán za ohrožení pod vlivem návykové látky, přičemž uložený zákaz řízení už jednou porušil a byl za to také odsouzen. „Muž byl ještě o víkendu obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Stíhán je vazebně, hrozí mu až šestiletý pobyt ve vězení,“ dodal Šváb.