Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Usekl manželce ruce sekerou: Řekl mi, ať na něj počkám, než vyjde z vězení

Autor: chal - 
6. října 2018
15:38

Deset let vězení hrozí Dmitrijovi Gračevovi (27) z Ruska, který brutálně zaútočil na svou manželku Margaritu (26) a poznamenal ji na celý život. Matku svých dvou synů loni v prosinci odvezl do lesa nedaleko Moskvy, spoutal k pařezu a sekerou jí odsekal ruce v zápěstí. Podle psychiatrů je duševně zdravý a hrozí mu až deset let vězení.

Gračev prý neměl násilnou povahu a na Margaritu nikdy nevztáhl ruku, vše se ale změnilo ve chvíli, kdy mu oznámila, že se chce rozvést. V tu chvíli jakoby v něm něco „přecvaklo“ a začal se chovat zcela nepochopitelně a neskutečně brutálně. Manželku okamžitě začal podezřívat, že ho podvádí, a zatoužil po odplatě.

Margaritu odvezl autem na samotu do lesa a přivázal ji k pařezu. Jednal prý klidně a chladnokrevně. Popadl sekeru a své ženě odsekal několik prstů. Oběť byla po celou dobu trvání hororové scény při vědomí.

„Doufala jsem, že omdlím. Celou dobu jsem si říkala, proč neomdlívám. Když se rozmáchl sekerou, zavřela jsem oči,“ popsala vteřiny hrůzy Margarita.

Manžel jí nakonec useknul obě ruce v zápěstí. Naštěstí použil zaškrcovadlo, aby předešel masivní ztrátě krve. Když s řezničinou skončil, ruce sebral ze země a dal je do auta. Zraněnou manželku pak odvezl do nemocnice.

„Řekl mi, ať na něj počkám, než ho pustí z vězení, nebo usekne ruce i mým příbuzným,“ pověděla Margarita médiím.

Lékařům se podařilo přišít levou ruku zpět, pravou ruku zachránit bohužel nedokázali. Margarita nyní používá bionickou ruku. Díky „inteligentní“ protéze může žít skoro stejně jako v době před nehodou. Dokáže uchopit předměty a zvládne i házení.

Margarita přistupuje k těžké situaci pozitivně, pro mnoho lidí je vzorem. „Nedávno za mnou přišel cizí muž a zeptal se, jestli si se mnou může potřást rukou. Řekl, že jsem neuvěřitelně silná žena. Slyšet takové věci mi moc pomáhá,“ říká. 

Kvůli tragické události se stala respektovanou osobností. Na rozdíl od veřejnosti vzali Margaritini synové úraz s humorem a kvůli bionické ruce jí říkají máma-robot.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání