Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vraždu Kuciaka měla objednat tlumočnice Alena: S Kočnerem měli silné pouto

Autor: msj - 
2. října 2018
05:40

Tlumočnici Alenu Z. (44) slovenští vyšetřovatelé poslali do vazby a obvinili ji z toho, že objednala vraždu Jána Kuciaka (†27). Její bývalý manžel nad tím jen nechápavě kroutí hlavou. Z jeho vyjádření je zřejmé, že kromě toho, že žena tlumočila z italštiny pro kontroverzního Mariána Kočnera, ty dva pojilo ještě jiné, silnější pouto. 

V případě vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové je Alena již čtvrtou obviněnou. Podle dostupných informací se živila tlumočením z italštiny mimo jiné i pro podnikatele Mariána Kočnera, který je už několik měsíců ve vazbě. Podle informací poskytnutých serveru Aktuality.sk Aleniným bývalým manželem ovšem vztah mezi podnikatelem a tlumočnicí překračoval profesionální rámec. 

Alena pracovala jako jednatelka ve třech italských firmách, které mají sídlo na předměstí slovenského Komárna a zabývají se výrobou nábytku a souvisejícími činnostmi.

Ženinu údajnou roli v případu popsala slovenská policie na pondělní tiskové konferenci, kde uvedla, že Alena měla být podle jejích zjištění objednavatelkou novinářovy vraždy. Stále ovšem není zcela jasné, kdo stál na vrcholu zločinného spiknutí. 

Slováci si ženu pamatují také kvůli jejímu bývalému manželovi. Tím je podnikatel Marián M. (38), zvaný Ampulka. Tento muž čelil podezření z nelegálního obchodu s anabolickými steroidy, když do jeho bytu v prosinci 2017 vtrhla zásahová jednotka a hledala u něj zakázané látky.

Marián M. ovšem podle vyjádření, které poskytl televizi JOJ, nikdy nebyl trestán a neví, co je mafiánská minulost. Pozornost si získal jen tím, když v zimě 2017 začal rozdávat jídlo mezi bezdomovce a chudé ve slovenském Komárnu.

Z manželství s Alenou pochází jejich dcera Leona M., která se věnuje modelingu a focení. I když Marián svou dceru nevídal často, zjistil, že Kočner figuruje jako její kmotr. „Já jsem se teprve před nedávnem dozvěděl, že je to její kmotr. Dosud jsem o tom neměl ani tušení,“ řekl serveru Aktuality.sk. Současně se podivoval nad tím, že by se právě jeho bývalá žena odhodlala objednat si vraždu. „Proboha, vždyť musela vědět, že jednou se to provalí a bude za to pykat!“ svěřil se serveru Aktuálně.sk se svými pocity. 

 

 

 

vlasok ( 2. října 2018 23:05 )

Z čoho? Z roho, čo ho ,Kiska ohováral a pripravoval štátny prevrat?

PPP150W ( 2. října 2018 14:29 )

Víte co se stane s komunistou, který se ocitne v epicentru jaderné exploze? Změní se ve tvrdé gama-záření a škodí dál. Jste něco podobného. Po bánu změníte nick a otravujete se svými politickými plky, které cpete do všech diskuzí, dál.

AliAlice ( 2. října 2018 12:03 )

No tak ještě tu o Červené Kalkurce....

kinki ( 2. října 2018 11:08 )

Je svojpravna? Je! Tak akou nastrcenou figúrkou je??? Je spolupodielnickou na vrazdach. Asi jej to za tie peniaze stalo, ked sa na to dala.

Jarabak ( 2. října 2018 10:42 )

Dobře jí tak, krá*ě. měla takovou slabost pro mafiány, že kvůli nim teď půjde sedět. Nářky nad tím, že byla pouhá nastrčená figurka jsou prašivé. Objednala vraždu. je spolupachatel. Stejně jako pašeračka Tereza je taky chudinka, že jo? Ona přece ty drogy nvyrábí, ona je jen chtěla převézt přes hranice, nastrčená figurka. dejte jí milost a ještě medaili, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání