Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hasič Míra (†31) zemřel při brigádě pro svou rodinu: Jeho malinkým dětem lidé poslali už půl milionu

Autor: dce - 
17. května 2018
07:09

Chtěl si přivydělat, a tak chodil na brigády. Tahle ale skončila tragicky. Jaromír (†31) zahynul po pádu do sila s cementem. Jeho kolegové požádali na Facebooku o pomoc pro pozůstalou přítelkyni a dvě děti (2 měsíce a 4 roky). Za dva týdny se vybralo téměř půl milionu.

Ústecký hasič Jaromír Hons jel s kolegou do Kněževsi u Prahy na brigádu do místní betonárky. Ačkoliv byl pro tento druh práce skvěle připraven, došlo k nehodě a Jaromír spadl do sila s cementem. Jeho kolega se mu pokoušel pomoci, nakonec ale sám skončil v nemocnici. Jaromíra vytáhli až hasiči bez známek života.

"Byl členem chemické skupiny, skupiny pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou. Před nástupem k HZS Ústí nad Labem působil jako hasič v Severočeských dolech, a.s. Již od dětství byl členem Sboru dobrovolných hasičů Hostomice, kde několik let působil jako velitel výjezdové skupiny," uvedla odborová organizace na svých facebookových stránkách.

Jaromír po sobě doma nechal partnerku Andreu, dvouměsíční dceru Kristýnu a čtyřletého syna Robina. Odborům osiřelá rodina nebyla lhostejná a na svých stránkách zveřejnili výzvu o pomoc s číslem transparentního účtu.

„Jedná se o projev solidarity a kolegiality, nikoli o veřejnou sbírku,“ napsali odboráři k výzvě. Za necelé dva týdny se na účtu sešlo již téměř půl milionu korun. „Veškeré finanční projevy solidarity budou do posledního haléře předány pozůstalým po Jaromírovi."

Na účet přispívají lidé, kteří Jaromíra neznali, ale i jeho přátelé, bývalí spolužáci či kolegové. "Míru nevrátí, snad ale peníze alespoň trochu pomohou! Upřímnou soustrast!" vzkázal Honza. "Hodně síly k překonání toho jediného, co nemůžeme nikdy změnit," napsala Petra.



ptacek5 ( 17. května 2018 09:45 )

V úvodu upřímnou soustrast. Ale jak tady píše krat5. Kdyby byli sezdaní, tak by paní měla celý život vdovský důchod nebo minimálně do 46 let a děti do 26 v případě studií sirotčí. A ano, v případě sbírky nedostane od státu kromě sirotčího, na který mají nárok děti nic. Posuzují se všechny příjmy. Vím to z vlastní zkušenosti vdovy s dítětem. Chodila jsem do práce a pobírala vdovský a sirotčí a podle sociálky jsme byla bohatá a nedostala ani přídavky.

krat5 ( 17. května 2018 09:38 )

kdyby byli sezdaní, brala by legálně vdovský důchod, takhle budou brát pouze děti sirotčí důchody....peníze jsou důležité

mamlas ( 17. května 2018 09:32 )

Zřejmě nedodržoval bezpečnostní nařízení, protože jinak by pozůstalí vysoudili na zaměstnavateli miliony!!!

hanka666 ( 17. května 2018 09:25 )

S tou hypotekou je to přesně tak. Jakmile si člověk vezme hypotéku, už ho mají. Musí držet hubu a krok a makat jak barevnej

lalia ( 17. května 2018 08:13 )

Někdo se topí v penězích a nic nedělá,tento hrdina dal krutou daň,aby poctivě vydělal pro rodinu.Takový je život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání