Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Známý režisér (†44) zahynul při nehodě autobusu: Kamarád mu poslal do nebe dojemný vzkaz

Autor: shp - 
25. dubna 2018
05:00

Při tragické nehodě autobusu na Slovensku vyhasly dva životy. Jednou z obětí se stal uznávaný režisér Peter Krištúfek (†44). Jeho smrt zasáhla veřejnost i jeho nejbližší. Režisérův dobrý kamarád mu poslal do nebe dojemný vzkaz.

K nehodě došlo v pondělí po třetí hodině odpolední na silnici mezi Banskou Bystricí a Zvolenem. Autobus prudce narazil zezadu do polského kamionu. Toto vozidlo mělo totiž poruchu a jelo příliš pomalu. Tragédie si vyžádala dva mrtvé a dvanáct zraněných. Z toho jsou dvě osoby ve vážném stavu.

Při bouračce zemřel známý slovenský režisér Peter Krištúfek. Čeští diváci znají nejlépe jeho snímek Viditelný svět z roku 2011, ve kterém hráli hlavní role Ivan Trojan a Jana Hlaváčová. Náhlá smrt režiséra zasáhla jeho dobrého kamaráda, který mu poslal velmi srdceryvný vzkaz. Popsal v něm, že se se zemřelým kamarádem mohl nedávno vidět, ale nakonec ho záměrně minul. Teď už se s ním neshledá.

Šel jsi v dálce přede mnou s manželkou a kočárkem po Ventúrské směrem na poslední shromáždění Za slušné Slovensko. Byly jste pohodoví a radostní, a tak jsem si řekl, že nebudu rušit Vaši chvíli, běžet Tě pozdravit…a už se mi to nepodaří…,“ napsal na Facebooku známý slovenský hudebník Daniel Salontay, který je kytaristou skupiny Longitatal.

„Teď přes víkend v Košicích jsme se zase minuli o den. Obdivoval jsem Tvoje tempo ve všem, do čeho ses pustil. Hodně jsi toho stihl a hodně Tě ještě čekalo. V očích mi zůstává Tvoje jasná tvář a úsměv. Jsem smutný a chybíš mi. Jdu si konečně přečíst Šepkáře, snad najdu odpověď na toto, i ten divný pocit, když běžela zpráva o autobusu. Štastou cestu, Petře. Upřímnou soustrast nejbližším,“ dodal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání