Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Turistu v mělké vodě ohryzal žralok na kost, muž přišel o nohu a bojuje o život

Autor: shp - 
17. dubna 2018
06:00

S rodinou vyrazil na dovolenou do brazilského přístavního města Recife. Společně trávili chvíle odpočinku na místní pláži, když se stalo něco nečekaného, brutálního a krvavého. Turistu Pabla de Melu (34) ve mělké vodě nedaleko břehu lítě napadl žralok a začal mu trhat maso z končetin.

Pablo de Melo atak přežil jenom díky odvaze dvou neznámých mužů. Ti riskovali své vlastní životy a vydali se do vody, kde právě na turistovi hodovala agresivní paryba. Útočícího žraloka se jim podařilo odehnat.

Zraněného a silně krvácejícího muže pak vytáhli na pláž, kde křičel bolestí. Končetiny měl viditelně ohlodané na kost. Na místo vyletěla zdravotnická helikoptéra, která Pabla transportovala do nemocnice. Tam podstoupil čtyřhodinovou operaci.

Chirurgové nebyli schopni zachránit pacientovu pravou nohu kvůli vážnosti zranění. Muž byl přesunut na jednotku intenzivní péče, kde je na přístrojích pro podporu života a zůstává v kritickém stavu,“ řekl mluvčí zdravotnictví ve státě Pernambuco.

Pan Melo plaval poblíž pobřeží, kde by měl vodu do pasu, kdyby se postavil. Napaden byl žralokem, který ho několikrát kousl. Pravděpodobně nejdřív do nohou, ale jak se bránil, zaútočil i na nohy,“ prohlásil velitel hasičů Aldo Silva.

Pozor, záběry jsou velmi krvavého charakteru. Nejsou vhodné pro děti a osoby se slabším srdcem.

crush ( 17. dubna 2018 14:34 )

Pravděpodobně nejdřív do nohou, ale jak se bránil, zaútočil i na nohy...., To je teda postreh jako sviňa!!!

sores ( 17. dubna 2018 13:14 )

Nenávidím žraloky,jsou to bestie útočící a to se jich ochránci zastávají že nikdy žralok neublíží a neútočí!! Kr.a.vi.na je to, jsou to s.v.ině ošklivé,v Egyptě nás pustili nejdál 4 m od břehu právě kvůli žralokům,že tam ukousl nohu turistce.

naidka ( 17. dubna 2018 09:35 )

Gůgl překladač ani tentokrát nezklamal.

naidka ( 17. dubna 2018 09:32 )

Plesku, děsivěji jste to popsat nemohli. Na turistovi nečekaně, brutálně a lítě hodovala agresivní paryba.

kukukuu ( 17. dubna 2018 07:39 )

Jestli ta zranění nemá od toho, že plaval ve vodě po pás.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání